Smarrig Vildsvinspaj

Har du överblivet kött från en tidigare middag så passar det utmärkt att göra denna goda paj av det så har du ytterligare en god middag :-) Bottnen till denna tycker vi är godare än vanlig pajbotten samt dessutom nyttigare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl linfrön, krossade
  • ½ dl sesamfrön
  • 2-3 msk kallt vatten
  • 400 g färdigstekt vildsvinskött
  • 4 dl riven ost
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 msk torkad persilja
  • 1 tsk dragon
  • Knappt 1 msk örtsalt
  • 1/3 dels purjolök
  • ½ spetspaprika
  • 6-8 små tomater

Gör så här

  1. Nyp ihop smöret, vetemjölet, linfrön samt sesamfrön. Blanda i 2-3 msk kallt vatten. Skrapa degen på mjölat bakbord och forma degen rund samt kavla till drygt 30 cm i diameter. Rulla degen runt kaveln så är den lätt att flytta till formen som är 30 cm i diameter. Nagga och sätt degen i kylen så länge du tillreder fyllningen.
  2. Skär köttet i tärningar. Skölj och skär purjolöken i smala ringar. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och kryddor.
  3. Tag pajdegen ur kylskåpet och fyll den med först kött, sen purjolök ( spar lite till garneringen ) osten samt häll över äggblandningen. Garnera med lite purjoringar, paprikaringar och små tomater eller något annat kul du har hemma.
  4. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Ät gärna en god sallad och ett gott vin till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept