Tråd:
Goda bullar

Inlägg

@spicyspicy

Några tips för lyckade bullar:

1. Halvera ALDRIG receptet, då jäser degen dåligt.
2. Låt bullbaket ta tid, degen bör jäsa 45-60 min.
3. Var sparsam med mjölet, en dl för mycket kan ge torra och trista bullar.
4. Baka ALDRIG med lättprodukter! Kör med fet mjölk och riktigt smör. Riktiga bullar ska inte vara nyttiga...
5. Till sist. Knäck ned två ägg i degen, då får du fluffiga fina bullar.

Good Luck, my friends! {dance}

@vitchokladkaka

lagom med mjöl och sluta misshandla degen! kavla försiktigt och arbeta inte degen för mycket. Det brukar funka för mig:D en självklar förutsättning är ju att man har ett bra recept dock:)

@nallepuh13

Jag har ett tips på "jättegoda bullar".
Vaniljbullar med hallonsylt

@irrevirre

Vad roligt att det blev så lyckat! Blev sugen själv {eat}

@siggemums

Nu har jag bakat jättegoda bullar tack vare er!(L)

Som någon skrev så tror jag knepet är hur man hanterar degen och det är där jag gjort fel.Nu har jag också flera nya bra recept att testa.
Skillnaden jag gjorde var lösare deg än tidigare och längre bearbetning. Den blev perfekt. Jag värmde heller inte degvätskan lika mycket (knappt fingervarm) och klickade smöret i istället.
Bra tips också att blanda smör, kanel och socker( en plåt med Oboj till barnen) (Y)

Min maskin väsnades så jag hörde inget ojande från degen eller ens om den hojtade på göteborska. Jag var hänsynslös och bara körde på 10 min. {hypnotized}

@jimboz

Jag brukar hantera degen varsamt. Först knådar jag väldigt hårt men när degen säger oj ,då går jag över i en lite varsammare hållning.Först när degen hojtar på värmländska vet jag att degingen är klar..

@irrevirre

Mina favoriter fann jag här i klubben. {drool}
Jag tror hemligheten här är att man rör ihop smör, socker och kanel istället för att först bre smör på degen och sedan strö kanel och socker över.

Stora kanelbullar

@maithab

Skrivet av Mellanbellan den 13 jun 2010

Detta är mina godaste bullar och jag gör dem inte bara till jul men de är ett måste då. Kan lika bra ha kanel eller vaniljsocker istället för mandelmassa. En sak till, ta hellre för lite mjöl än för mycket. [recept]53993[/recept]

Mandelmassa i bullarna är gott, men jästen ska aldrig smältas i salt eller socker. Det försämrar jäsegenskaperna! Läs mer om jäst och optimala förutsättningar för jästen på jästbolagets hemsida http://www.jastbolaget.se

Jag tror inte att bullreceptet i sig är det avgörande för goda saftiga bullar utan mycket av hemligheten ligger i HUR man gör. En avgörande faktor är t.ex. att man inte smälter smöret utan klickar i det och att degen bearbetas tillräckligt länge, samt lite andra små tips som du fått ovan.

@mellanbellan

Detta är mina godaste bullar och jag gör dem inte bara till jul men de är ett måste då. Kan lika bra ha kanel eller vaniljsocker istället för mandelmassa. En sak till, ta hellre för lite mjöl än för mycket. Mandelmassebullar

@siggemums

Nu ska här bli andra bullar!(Y) Tack för alla för bra tips och recept!

Vilken temperatur ska man ha i ugnen när man ångjäser?

@sussc

Jag brukar baka blåbärsbullarna från Leila Lindholm!
Supergoda, och definttivt inte torra!
http://www.recept.nu/1.38067/leila_lindholm/efterratter_godis/mjol/blabarsbullar_a_la_leila