Ciabatta på surdeg
Med endast surdeg som jäskraft. Ciabatta är ett Italienskt, smakrikt och ganska segt bröd som fått jäsa länge. Det är degens långa jäsningsperiod före…
Med endast surdeg som jäskraft. Ciabatta är ett Italienskt, smakrikt och ganska segt bröd som fått jäsa länge. Det är degens långa jäsningsperiod före…
Pizzadeg med endast surdeg som jäsmedel. Ska man göra något med surdeg så behövs lite framförhållning, det vet ni som provat, men jag kunde…
Den vilande surdeg som används som jäsmedel och start/grund för att göra en surdeg och därmed surdegsbröd.
Ett enkelt basrecept för surdegsbröd helt utan jäst, där man själv kan experimentera och byta mjölsorter. Även ett bra nybörjarbröd för dig med surdegsstart.…
Förr tog man vara på allt, t.o.m. fläskflottet efter man stekt fläsk till middag eller det fett som blev kvar i syltspadet efter man…
Citronmoussen är gjord helt utan grädde men blir ändå härligt len i smak och konsistens.
Ett surdegsbröd helt utan jäst.
Ett sött bröd som går hem hos både barn och vuxna.
En riktig pizzadeg som görs av jäsdeg, inte sconesdeg (som i.o.f.s. är ett snabbt alternativ). Eftersom degen är vatten- och oljebaserad blir den mjölkfri.…
Ett gott sätt att bli av med den dignande plommonskörden. Ett tips om man har hinkvis med plommon är att dela dem på mitten,…
Eller ”syster Patricias mummabröd” som det heter i vår receptpärm. Ett sött bröd som är särskilt uppskattat hos barn…
Snabbt, enkelt och framförallt goda klassiska frallor.