Tråd:
Hamburgerpress, bra eller dåligt?

Inlägg

@enaw

köpte en från tupperware men den används inte alls längre... i mitt tycke blev hamburgarna för små för att passa köpebröd samt att vi gärna vill ha lite större

Däremot så finns det pepparkaksformat i olika storlek som vi köpt på nån marknad vilket gör att vi bakar brödet med hjälp av en som är ca 10 cm i diameter och trycker ut hamburgaren i en som är ca 15 cm (egenmald färs, finmald) och får jättebra hamburgare. gör dem något tunnare i mitten där de kan resa sig ibland och slipper knubbiga burgare.

@the_mama97mia

Snubblade över denna tråd idag när jag är sjukt sugen på att grilla hamburgare.
Har inte köpt ngn press, funderar på att vara lite kreativ fast kanske inte med PET-flaska. Ska se vad skåpen erbjuder.

@maxxess

Skrivet av Lisa00 den 11 jul 2010
Jag har både assistent och köttkvarn, men brukar tyvärr inte använda den så ofta. Menar du att man mal rostbiff och bacon ihop? Det låter spännande. Värt att prova eftersom jag tycker att köttfärsen blir sämre och sämre. Lite trist!

Burgarna som jag länkade bild till på föregående sida går ej att få till med köpt färs, inte så tunna och jämna (dock kan man mala om köpt färs vilket jag också testat). En hamburgerpress är ett bra verktyg vet jag nu, men jag tror mig ha kommit fram till att finmald färs är själva poängen om man vill ha en fast och fin burgare som inte är snustorr. Och så vet man vad som finns i... Fram med kvarnen alltså :)

Jag malde kött, lök och bacon på 9 mm insats först och sedan kryddade jag och malde på 3 mm (den finaste)

Denna malning smakade lite väl mkt "kött" för min smak, baconet försvann tyvärr, det skulle varit mera bacon. Annars, trots det lilla fettinnehållet så blev det bra.
Konsistensmässigt kan jag bara säga perfekt.

Har läst många tips om grov färs och mycket fett, men jag gjorde tvärtom.

@lisa00

Skrivet av maxxess den 11 jul 2010

[quote]Skrivet av Lisa00 den 11 jul 2010

Jag köpte en hamburgerpress i våras och den har verkligen "gått Blandar man 1 dl mjölk med 2 brödskivor till 800 g blandfärs så håller de formen bra och blir saftiga och fina {lashes}

Jag hade 1,2 kg rostbiff och ett paket bacon för att få lite fett. Det blev väldigt magert allt som allt.

Med fint mald färs behöver man inte ha extra saker. Jag kan verkligen rekommendera en köttkvarn om man har en assistent/köksmaskin.
[/quote]

Jag har både assistent och köttkvarn, men brukar tyvärr inte använda den så ofta. Menar du att man mal rostbiff och bacon ihop? Det låter spännande. Värt att prova eftersom jag tycker att köttfärsen blir sämre och sämre. Lite trist!

@maxxess

Skrivet av Lisa00 den 11 jul 2010

Jag köpte en hamburgerpress i våras och den har verkligen "gått Blandar man 1 dl mjölk med 2 brödskivor till 800 g blandfärs så håller de formen bra och blir saftiga och fina {lashes}

Jag hade 1,2 kg rostbiff och ett paket bacon för att få lite fett. Det blev väldigt magert allt som allt.

Med fint mald färs behöver man inte ha extra saker. Jag kan verkligen rekommendera en köttkvarn om man har en assistent/köksmaskin.

@lisa00

Jag köpte en hamburgerpress i våras och den har verkligen "gått varm" här denna sommar. Grillar man mycket så är det väl värt en investering i en sådan. Hamburgarna håller ihop mycket bättre, snabbt att forma och blir dessutom snygga i formen. Superbra med onödiga prylar ibland (Y) Blandar man 1 dl mjölk med 2 brödskivor till 800 g blandfärs så håller de formen bra och blir saftiga och fina {lashes}

@mistys

Mums! Dom såg fantastiskt goda och fina ut. maxxess. Superläckra skulle jag vilja säga. Min son fnös åt hemgjorda burgare förr tills han smakade mina. Köpta från frysdisken smakar ju ingenting, konsistensen är hemsk, läser man inte innehållsförteckningen och köper det som heter annat än "hamburgare" så mår man illa när man ser vad dom innehåller och jag förstår inte att man lägger pengar på sånt när det är ganska enkelt att göra egna med eller utan press :) Numer får jag inte köpa burgare längre.

@maxxess

Nu har jag testat Clas Ohlssons billiga press ( http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=149178567 ).

Det går att pressa (hårt) upp till 120g, mer än så och färsen rinner över om man trycker till rejält. Trots teflonyta så penslade jag grillolja i botten och topp för de sitter rätt rejält märkte jag. Man får vända upp&ned på botten och knacka/klappa innan burgaren trillar ut - även med oljad yta.

Resultatet blev tunna och jämna burgare, något man inte skulle fått till för hand så lätt. Vad mer kan man begära för 150 kr?
På bilden är det egenmald färs vilken är mera finmald än i de flesta butiker.
http://img120.imagevenue.com/img.php?image=34994_hamburgerpress_122_521lo.jpg
(det kanske kommer reklam på ovan länk, går ju ej att bifoga bild i forumdelen..)

@maxxess

Jakten på den sammanhängande burgaren..

Nu har jag provat att mala om köpt köttfärs med min nya assistent. Jag hade ca 350g blandfärs (hade ingen nötfärs hemma tyvärr), kryddor, en kvarts stor lök och ett halvt paket torrsaltad bacon. Malningen gick som en dans på ett litet kick. Färsen som kom ut var mkt mkt mera lättformad (lite torr dock), betydligt finare än den köpta.

Själva burgarplattandet var dock rätt träligt och slabbigt, jag "kavlade" ut färsen och tog ut rundlar.. Det får nog bli en press om man vill göra egna burgare i större mängd för infrysning.

Burgarna från ommald färs (ca 4mm tjocka) höll formen perfekt. Det var ett bra tips alltså, att mala om färsen med det man vill ha i.

Med köttkvarnen kan man nog mala ihop en hel del intressanta smaker, baconsmaken när allt är blandat genom malning var mycket mycket fin..

@maxxess

Jag skall prova att mala om nötfärsen man köper med 3mm insats och se om den blir som "köpe".
Då kan man krydda, ha i hackad lök mm och få ut allt i en smet.
Återkommer när maskinen som den inköpta köttkvarnen passar i anländer.. (min gamla assistent fick R.I.P., inga tillbehör passar så det fick bli en ny Kenwood KM020 :-)

Dyra burgare det här.... hehe

@lisbethv

Även jag har en hamburgerpress från Tupperware som står i skåpet o tar plats.Onödig tycker jag.Har inte använt den på flera år Främst för att jag tycker de blir för små till köpta bröd. Nä jag fortsätter nog att köpa färdiga burgare att lägga på grillen{beauty}

@bianca

Skrivet av Pinglan52 den 19 jun 2010

Jag köpte en hamburgerpress nån gång på 80-talet, onödig pryl, men har använt den jättemkt, och använder den fortfarande, tycker att biffarna håller ihop bra när jag använt den!

Jag håller med Pinglan. Själv köpte jag min press via Tupperware för hundra år sen, då jag sålde själv, och har använt den supermycket. Onödig? näääääää....{eat}

....och biffarna håller ihop jättebra om man blandar ett ägg i köttfärsen.