Skrivet av Lisa00 den 11 jul 2010
Jag har både assistent och köttkvarn, men brukar tyvärr inte använda den så ofta. Menar du att man mal rostbiff och bacon ihop? Det låter spännande. Värt att prova eftersom jag tycker att köttfärsen blir sämre och sämre. Lite trist!
Burgarna som jag länkade bild till på föregående sida går ej att få till med köpt färs, inte så tunna och jämna (dock kan man mala om köpt färs vilket jag också testat). En hamburgerpress är ett bra verktyg vet jag nu, men jag tror mig ha kommit fram till att finmald färs är själva poängen om man vill ha en fast och fin burgare som inte är snustorr. Och så vet man vad som finns i... Fram med kvarnen alltså :)
Jag malde kött, lök och bacon på 9 mm insats först och sedan kryddade jag och malde på 3 mm (den finaste)
Denna malning smakade lite väl mkt "kött" för min smak, baconet försvann tyvärr, det skulle varit mera bacon. Annars, trots det lilla fettinnehållet så blev det bra.
Konsistensmässigt kan jag bara säga perfekt.
Har läst många tips om grov färs och mycket fett, men jag gjorde tvärtom.