Tråd:
Hur steker ni helst laxen??

Inlägg

@monac

Det här är grymt gott!

Kokosmarinerad lax på pinne.
(Y):D

@madelainee

Skrivet av majamia den 15 jul 2008

Är det i ugnen eller på stekpannan eller på grillen?
Tänkte äta lax idag med färskpotatis men vet inte hur jag ska göra med laxen.

@slobban

I ugnen. Ett tips är att skära djupa snitt i filén och fylla snitten med västerbottensost. Gnid in filén med lite salt och gärna färsk citrontimjan. Mot slutet av tillagningstiden häller man över lite grädde och låter det hela gosa ihop sig till en smarrig sås. Serveras med pressad potatis. Mums!

@lilljeppe

Så här gillar jag lax, men har även Pastasås med lax som är underbar som ligger här på matklubben(Y)
Lax i foliepaket med hummersås

@smulpajen

Skrivet av Anitak den 15 jul 2008

Portionsbitar som man gör ett snitt i (ej helt igenom) lägg i hackade soltorkade tomater i olja + fetaosttärningar eller kläm i ädelost på tub. Gratinera i ugn. Supergott båda.

Det här låter supergott! Finns det bland dina recept? Blir lättare att spara då :p

@glitterfia

Måste även rekomendera denna som blir supergod (L)

Lax med ädelostgrädde

@feffy

Här hemma gör vi hela laxsidor i ugn eller på grillen med limeaoli på. Det behövs ingen sås till. Kanske lite smör till potatisen om man har det, annars duger det bra med bara en härligt stor sallad till.

@kickiekblad

grillad med citornmarinad

@evaldo

Prova Lax á la Skivarp, den hade jag för ett par dagar sen och gästerna gillade den. Den är enkel också. Jag har den i min kokbok.(Y)

@amber

Helst ska laxen tillagas i ugen den blir godast då =)
Har recept på en god laxrätt med kräftstjärtar å räkor.

Prova gärna =)

@akk

Jag steker oftast laxen i ugnen, antingen på en bädd av grovsalt, då behövs inte några mer kryddor. Går ej misslyckas med.
Eller så penslar jag den bara med olja och kryddar med salt och persilade.

@amika

Jag tar en färsk laxfile, helst en hel sida med skinnet kvar.
Så häller jag upp grovsalt i en stor form, lägget laxen på grovsaltet med skinnet uppåt. In i ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter beroende på hur tjock laxen är.
Sen när det är klart tar jag ut den, vänder på den och borstar bort det mesta av grovsaltet, men inte alla korn.
Serverar med romsås och pressad potatis.
Hur gott som helst. (L)

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr