Mina rabarber har kommit upp en liten bit, men inte tillräckligt för att skörda ännu. Läääängtar. Är första året, satte dem i fjol så jag vet inte hur mycket där kommer bli i år. Många bra tips här vad man kan göra iallafall.
Tack för alla tips! :D
Det blev en efterätt och chutney av dagens skörd och trots det har vi många rabarber kvar :-) Ska snart smaka till kvällsfikan. Det ska bli gott efter en lång arbetsdag i trädgården. Det är så fint när man tittar ut och kroppen känns härligt trött :D
Oj man tror inte att det är sant...skörda rabarber *blickar ut genom fönstret och ser gräsmattan täckt av snö* Gör en rabarberpaj med degen som smulpaj då.....helt suveränt gott tills med vaniljsås
HEJ
Jag bor också i Skåne och har skördat vårens rabarber. Jag har lagat Rabarberpaj med krämig fyllning som finns i receptsamlingen. Jättegod med lite lättsmält glass till.
Så underbart med rabarber! Som solen har lyst i helgen så ser vi nog snart marken här uppe o då dröjer det inte länge innan rabarberkopp dyker opp:p Gör denna rabarber saft som sen blir en god vårdrink.
750g rabarber
1½ l vatten
1½ kg socker
1 citron
1½ msk citronsyra
Skölj o skär rab. i små bitar. Koka upp med socker o vatten i en rostfri gryta. Koka 1 min. häll i en bunke. Skär citronen i tunna skivor o lägg i tillsammans med citronsyran. Ställ kallt 1 dygn. Sila o häll på rena flaskor-drickes snarast, fryses med fördel!
VÅRDRINK:
1 flaska vitt vin- kylt
5 dl outspädd rab.saft
isbitar och jordgubbar
skål(Y)