Ja, det är nog samma rätt - vi kallade den oxå för klimpvälling ibland, fast jag kan inte minnas att vi hade smör i!?. Jag är dock inte Luleåbo från grunden, inte ens norrbottning - bara en vanlig Skellefteå-tjej från början, men hyfsat nära och hyfsat nära matvanor, verkar det som... Palt, klimpvälling, tunnbröd (ljusugnsbröd) och surströmming - det är grejjer det! {giggle}
Skrivet av Gnurf den 4 jun 2010
Vissa likheter mellan våra svar där zudette. Å du är lulebo å jag är uppvuxen i Luleå. Kanska en typisk luleårätt förutom det tornedalska....8-|
[quote]Skrivet av zudette den 2 jun 2010
...en nödrätt hemma när jag var barn (och var ganska kräsen) var klimpmjölk! Mjölk som man kokade klimpen i och åt smaksatt med socker! ÄLSKADE denna lilla rätt. (L)
Skrivet av Gnurf den 3 feb 2010
I mina hemtrakter Tornedalen har vi någonting som, åtminstone i min familj, brukar benämnas Klimpvälling. Klimpar kokade i lättsaltad mjölk som ätes med smörklick och socker. Vansinnigt gott...åtminstone om man som barn är uppvuxen med det...:p
Tillsammans med en limpmacka med kaviar och tjocka skivor falukorv. Då är man hemma (Y)
Fast man bör då såklart helst jobba med manuell Skogshuggning ur ett rent förbränningstekniskt syfte...:o
[/quote]