Skrivet av Glitterfia den 19 feb 2009
[quote]Skrivet av LaJefa den 19 feb 2009
[quote]Skrivet av Glitterfia den 16 feb 2009
Nu var det längesedan det var någon aktivitet här
Jag har en fråga
Hur gör man en sådan riktigt god pepparsås som serveras till ex oxfilé på restauranger.
Tack på förhand
Vilken pepparsås är du ute efter...grön-, röd- eller mixad pepparsås? Vad ska det serveras till?[/quote]
Ska jag vara ärlig vet jag inte riktigt vad jag söker annat än att det inte ska vara en ren grönpepparsås. När jag äter ex oxfilé på restaurang brukar jag ta pepparsås och det är alltid så gott. Vet inte hur de gör den på resturanger.
Jag ska ha den till en blodig biff/oxfilé vattnas i munnen bara av att tänka på det * fniss*
Tar tacksamt emot fler tips på hur man gör en riktigt god pepparsås från grunden.
dePauls tips ska provas och när det är gjort kommer utlåtandet :D[/quote]
När jag gör pepparsås brukar jag krossa svartpeppar, grönpeppar och rosépeppar i mortel eller mixer.
Steker på peppar och schalottenlök och flamberar av det hela med lite konjak.
Späd på med grädde, kalvfond och 1 msk tomatpure.
Koka upp i 10 min. red såsen, smaka av med salt & dijonsenap!
Lycka till med såsen