Tråd:
Kommande projekt i köket? Vad tänker du laga i den närmaste framtiden?

Inlägg

@doctorwho

Jag har gjort bort mig. Efter att jag bakade makroner för första gången, gav jag dem till mina föräldrar. Fyllningen var chokladsmörkräm och mina föräldrar tyckte MYCKET om makronerna. När jag råkade säga att det var lättare att baka dem än jag trodde och att de går att frysa, tipsade de mig om att vaniljsmörkräm skulle var en god fyllning och föreslog även två andra fyllningar. Det var deras artiga sätt att be mig baka FYRA olika sorters makroner. Verkar som att jag kommer att bli ganska bra på att baka makroner nästa vecka. :DD

@mosternettan

Jag är bjuden till goda vänners sommarstuga i midsommar. Tänkte jag skulle ta med med mig min "Ernstsallad" och en liten smörgåstårta.
Förutom det ska jag även göra en stor sats köttfärssås och en massa köttbullar att frysa in.

Ruccolasallad med västerbottensost á la Ernst
Sköna Majs smörgåstårta

@amoz

Idag har jag äntligen blivit färdig att göra den där rabarberdrickan som jag tänkt så länge, och det blev jättebra.

@doctorwho

Kakorna och bullarna i frysen har nästan tagit slut. Dags för påfyllning med bla kardemummaknutar, sockerkakor och syltkakor. Och dessa goda från MK:
Daimrutor
Mammas sockerkubbar
Pepparkaksdrömmar

@doctorwho

Om ca en månad fyller jag år och tänkte bjuda på grillat. Jag ska provlaga några olika sorters potatissallader, provsmaka några rubs/kryddblandningar och försöka tänka ut 3-4 grönsallader. Såser har jag redan hittat jättegoda recept här på MK. Har aldrig gjort potatissallad förut så jag har ingen aning om hur man gör. Det ska nog gå bra, i värsta fall får jag köpa färdiga.

@doctorwho

Har köpt en muffinsform i silikon som nu ska provbakas. Inte en vanlig muffinsform utan det blir 6 dinosaurie-formade muffins. Se formen i mitten på bilden i bloggen. (Inte min blogg, utan det enda stället på webben där jag kunde hitta en bild.) http://blomstertappan.blogg.se/2013/january/festmuffins.html

@lenabe1

Jag bakar matbröd flera gånger i veckan, så jag ska planera vad som ska bakas ett tag framåt.
Sen är det dags att fundera ut vad vi ska ha i påsk, både mat, matbröd och dessert. Och så ska jag koka en sats snickerskola, dom är supergoda så dom vill jag ha i påsk! (Y)
För några dar sen så hade jag turen att hitta ett "påskigt" recept på en äggsallad så den ska jag i alla fall göra som tillbehör till annat, säkert kommer jag på något mer också. {talktohand}
Äggsallad Snickerskola

@marksten

Efter jag jobbat frivilligt och gratis på en finare resturang i 3 dagar och lärt mig massor så blir det att jobba mycket mera med rotsaker. Där sitter smaken!

@mosternettan

Det börjar bli dags att planera påskmat.
Denna påsk har jag inte så många gäster som förra året, då mina syskonbarn trängdes hos mig. Då var det mat både högt och lågt, dom är matglada allihop. I år åker dom till föräldrarna i Beijing och firar påsk.
Min påsk blir på så sätt inte så betungande. Jag ska ha min son med familj en av påskdagarna. På påskdagen är jag bjuden dit på stor familje- påsk och födelsedagsmiddag.
Hur som helst funderar jag på göra lite småvarmt, en frestelse, omelett med stuvning, köttbullar och lite annat smått och gott. Då har jag mat för hela helgen och behöver inte göra så mycket mer.

@kollektivet

Nästa sak som bakas här hemma blir i alla fall banoffee pie, såå himmelskt gott! Och alldeles för länge sedan nu,. Har något ett bra recept eller tips om hur man får till den perfekta banoffee-pajen så säg gärna till {eat}

detta är receptet jag har använt; http://valrossenochmushjorten.blogspot.se/2013/03/banoffee-pie.html. Rekommenderas verkligen!!

@doctorwho

Dessa har tagit slut i frysen, så det blir en eller två satser nu i veckan. En med tonfisk istället för skinka.
Pizzabullar

@svengelsk

Boiled fruitcake som jag skall ta med till min son i Frankrike. Mandelmassa till medhavda semlor och möjligen pepparkaksdeg till min sondotter som visst fått kakmått i julklapp. Man får göra sitt för mattraditionernas upprätthållande.