Tråd:
Kommande projekt i köket? Vad tänker du laga i den närmaste framtiden?

Inlägg

@mosternettan

Jag har just gjort klar en majonnäs som jag ska ha till en Club Sandwich till ikväll.
Imorgon är det matlagningssöndag. Jag ska göra gratinerad falukorv med äpple, lök och ost. Steka fläsk med lök, jag ska göra potatismos som räcker till båda rätterna.
Jag ska också steka på några kotletter, göra köttbullar och köttfärssås.
Det ska nog räcka till åtskilliga matlådor att frysa in. Så skönt att ha uppbunkrat i frysen. Då kan jag vara lat när jag kommer hem sent från jobbet.

@kollektivet

Skrivet av Kollektivet den 21 feb 2013

Är det någon som har ett bra tips på vad jag kan baka med Plopp eller Kexchoklad?? Var nämligen på Cloettaboden i Linköping i helgen och kom hem med ett rejält lass andra sorterings choklad! {clap} Gott att bara äta som det är iofs, men man tröttnar väl efter ett tag, och känner ändå att det vore kul att försöka baka något med det nu när jag har så mycket. Så, någon som har erfarenhet av bakning med främst Plopp?? Har googlat lite och hittar mest ploppmuffins och ploppkakor.... kanske är det som fungerar?

Hur som helst, alla förslag är välkomna! :)

http://valrossenochmushjorten.blogspot.se/2013/02/chokladfynd-i-linkoping.html

Improviserade lite och slängde ihop ett par mini-Plopppajer som faktiskt blev jättegoda! Inte så konstigt kanske, vad blir inte gott med schoklad :P

Här är en bild på resultatet och receptet; http://valrossenochmushjorten.blogspot.se/2013/02/chokladfynd-i-linkoping.html

@kollektivet

Är det någon som har ett bra tips på vad jag kan baka med Plopp eller Kexchoklad?? Var nämligen på Cloettaboden i Linköping i helgen och kom hem med ett rejält lass andra sorterings choklad! {clap} Gott att bara äta som det är iofs, men man tröttnar väl efter ett tag, och känner ändå att det vore kul att försöka baka något med det nu när jag har så mycket. Så, någon som har erfarenhet av bakning med främst Plopp?? Har googlat lite och hittar mest ploppmuffins och ploppkakor.... kanske är det som fungerar?

Hur som helst, alla förslag är välkomna! :)

http://valrossenochmushjorten.blogspot.se/2013/02/chokladfynd-i-linkoping.html

@lenabe1

Jag har tänkt att jag ska koka lemon curd själv denna gången istället för att köpa färdig, hemkokt är ju så mycket godare. {cute}

@toniia

Jag hade faktiskt funderat på att testa raw food, det verkar så otroligt gott och spännande!

@sikaal

Bara jag blir av med denna envisa förkylning, skall jag koka sylt, baka matbröd och hallongrottor med nougat, har lite nougat kvar sedan jul. Jag längtar efter att fungera normalt igen! {weep}

@the_mama97mia

I väntan på våren dammar jag av groddburken o ser fram emot sprudlande sprittande vitaminer!

@doctorwho

Skrivet av Scooby-Doo den 16 feb 2013

Efter fler månaders funderingar var hel kyckling billig på Coop Extra. Så det blir detta till middag idag. Jag har ALDRIG lagat hel kyckling, så jag har ingen aning om resultatet blir ätbart.
http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/heston-blumenthal/roast-chicken-recipe

Det blev jättegott, men det skulle ta 3-4 timmar i ugnen, det tog nästan 5 timmar innan kycklingen var färdig. Och då skulle den vila 45 min innan den skulle in i ugnen igen, på hög värme denna gång för att få fin gyllene färg. Vi åt fläskkorv, kokt potatis och senapssås till middag idag. Kycklingen stod fortfarande i ugnen när vi ätit färdigt. Nästa gång jag tillagar den vet jag hur lång tid den tar i min ugn. Otroligt saftig kyckling blev resultatet. Troligen kommer vi aldrig mer köpa en färdiggrillad kyckling.

@marksten

Har gjort pulled pork för någon vecka sedan för första gången. Över 6 timmar i ugnen...herregud så gott. Ska göra den i grillen till våren så kan man röka den samtidigt. Borde bli ännu bättre.

@josses

Skulle behöva koka mer saft, har några lådor råsaft i frysen så det behövs bara tillsättas socker men är kanonförkyld och energilös så det får nog vänta några dagar till... :s Har även några tortilliasskal kvar efter middagen igår så det får bli något med kyckling i dem till middag idag, sitter och kolla för fullt här bland alla recept som finns här i MK:s receptbank.

@doctorwho

Efter fler månaders funderingar var hel kyckling billig på Coop Extra. Så det blir detta till middag idag. Jag har ALDRIG lagat hel kyckling, så jag har ingen aning om resultatet blir ätbart.
http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/heston-blumenthal/roast-chicken-recipe

@kollektivet

Jag har ett tag nu varit sugen på att testa ett recept på en 'pulled pork-macka med ost-öl-sås' som jag kom över, och kanske blir det faktiskt av nu till helgen {eat} Om ni letar efter något riktigt smaskigt så kolla in detta recept; det ser helt helt otroligt gott ut!!

http://valrossenochmushjorten.blogspot.se/2013/01/slow-cooker.html