Tråd:
Lätt panik

Inlägg

@disen

Sist jag var på en 40års fest så hade alla med sig något i matväg. Det fanns olika pajer, hembakat bröd, ost, rev, pastasallad, rökt lammsadel..ja det fanns sååå mycket gott. Och så skulle vi ha med oss en flaska vin eller 5 öl. Det var allas presenter.(Y)(Y)

Födelsedagsbarnet stod för lokalen och desserten. Sååå skoj det blev, och det var lättare att ta med en maträtt än att hitta på en present. :D

Sen ska man inte glömma att som födelsedagsbarn är det gött o slippa tänka ut o fixa mat.:D

@tina62

Hur många blir ni? Barn? Allegiker?
Mat behöver inte vara dyrt bara man vet ovanstående så kan man börja spåna lite.

@mariew64

När vi gifte oss tog vi catering..alla betalade för maten istället för present!
Sniket kanske men har man inga pengar så får man göra det bästa av situationen.
Jag bjöd på dryck :)
Nu var jag på ett 40års kalas på Olearys..alla betalade sin mat o dryck och födelsadagsbarnet hade abbonerat hela stället så det vart bra pris på maten.
Ett bra band spelade,amatörer men väldigt duktiga,det betalade födelsedagsbarnet:

@glitterfia

Anlita catering för maten. Låt alla gäster stå för maten själv som present. Så kan du få fira i lugn och ro. Ska själv på fest nu till helgen och vi betalar 160:- /person. Då är det mat och underhållning. Perfekt. Vi slipper fundera på någon present.

Annars så måste jag få tjata om tjälaknul....... Det är så gott och man kan förbereda den. Har recept bland mina.... Servera med potatisgratäng, finns goda som är bara att värma (peka´s)

@gnutten1

Hur många gäster? Hur mycket i budget?

@penne

Var på en 30 års fest för ett tag sedan och istället för presenter tog man med sig en platta öl eller två flasor vin. Då kan man spara ganska mkt pengar.

När min pappa fyllde 50 hade vi kall mat, (det var iofs på sommaren), en sallad med bulgur, och en potatissallad med ceasardressing, bacon och purjolök. Till det hade vi marinerad kall fläskfile, och sesammarinerade kycklingspett. På sidan om hade vi bröd, smör, ost, lite olika såser, oliver och feta ost. Detta blev inte alls dyrt, och vi var 40 personer. Vi köpte eldorado kyckling, delikatess potatis på burk från något lågprismärke, fläskfile köpte vi långt innan fetsen, då det var extrapris.

Annars är ju smörgåstårta väldigt gott.

Om det var nu i vinter kanske det är gott att bjuda på någon gryta med ris, eller chili con carne? Man tänker ofta att maten måste vara så mycket märkvärigare än vad den behöver. Gästerna kommer ju trpots allt inte för att äta...! :)

@piusamadeusmozart

Kòp ett stort kòttstycke att koka sà du fàr en god buljong. Pà buljongen gòr du tvà fòrràtter. En med tortellini i buljong, pà resten buljongen gòr du en god risotto. Nu àr de flesta ràtt màtta. Kòttet skàr du sen fint och gòr typ Vitello tonnato,en kall ràtt som du kan fòrbereda innan, som du kan servera med en enkel sallad. Tàrta som man gòr sjàlv behòver ju inte kosta sà mycket.

@the_mama97mia

Men det är väl inte fel att ha knytkalas? Då kan man ju bara bjuda på fördrink kanske.
Och jag skulle inte skämmas utan säga som du att istället för presenter.... så hjälps vi åt med mat, dessutom BYOB. Jag skulle inte ha ett dugg emot att gå på en sån fest ju!
På det viset blir ju själva festen en present...

@gourmet-ia

Skrivet av monac den 30 aug 2008

vad hade du tänkt dig att festen skulle få kosta????:) så kan vi nog hjälpa dig spåna fram idéer!
//monac.

Och hur många ni har tänkt bli, inklusive er själva då...

@monac

vad hade du tänkt dig att festen skulle få kosta????:) så kan vi nog hjälpa dig spåna fram idéer!
//monac.

@sonja55

Har bekanta som fyllde 50 år i sommar de hade ett par som stod och gräddade kolbullar till gästerna, tårtan fick gästerna göra själva av sockerkaksskivor med grädde och olika frukter och bär, så fick alla välja det de själva tyckte bäst om. Det tyckte jag var en väldigt bra lösning och inte så dyrt heller.

Kolbullar med rårörda lingon

Lycka till och Grattis på födelsedagen

@2mammamu

:)Hej!
Det beror på hur många ni blir till festen.
Men kycklingfilé är ju inte så dyrt och det blir gott
dessutom.

Denna rätt är hur enkel som helst att göra

Bryn kycklingflé
Pesto på burk, ta i så mycket som du vill, smaka av.
Till sätt grädde, så mycket som du vill ha
Låt puttra tills allt är klart
Om du tycker att det blir för löst kan du tillsätta lite mjöl, eller gör en liten redning.
Provlaga denna rätt så ska du få se.
KANON GOTT!!!
Lycka till E