Tråd:
Laga något annat på torra lussebullar?

Inlägg

@bjoli198

testa med kesella i degen, och möjligtvis lite frön med vattenlösliga fibrer runt (själva fröna kanske inte behövs utan det är de vattenlösliga fibrerna som håller brödet saftigt)

@omiao

Tack för alla tipsen, ska nog börja med brödpudding så får jag bocka av resten eftersom. Det kommer bli fler torra katter då jag gör samma misstag varje år :-).

@rostok

Det är också jättefint att ta en ståltråd och göra en rund ring av. Sedan trär du upp de torra saffransbröden på denna och gör en fin krans att hänga på dörren.

@the_mama97mia

http://www.recept.nu/monika-ahlberg/smaratter-och-tillbehor/fisk-och-skaldjur/smorstekt-lussekatt-med-forellrom/

detta serverade Monica Alberg i tv4

@svengelsk

Skrivet av Erajscha den 9 dec 2012

Du borde kunna göra en "brödpudding" på dem.
http://britishfood.about.com/od/recipeindex/r/brdpudd.htm

Det skulle jag också göra, Bread and butter pudding, skär itu dem,bred på smör och häll på en äggstanning. Var generös med det sistnämnda. Jag har aldrig kanel i min.
Breadpudding är lite annorlunda det gör jag med gammalt bröd som läggs i blöt, kramas ur och blandas med torkad frukt (russin korinter etc), matfett och socker. Gräddas på svag värme.
Jag brukar göra 400g bröd, 400 g frukt, 100g smör, 100g farinsocker och ett par tsk kryddblandning (kanel, ingefära, koriander och muskot).

@anderstam

Denna brödpudding blir rena lyxpuddingen när man har
lyckan att äga torrt vetebröd. :)
Blåbärsbrödpudding anno 1800-tal

@jas65

Fattiga riddare kanske, eller torka dem och använd det i köttbull smeten.

@erajscha

Du borde kunna göra en "brödpudding" på dem.
http://britishfood.about.com/od/recipeindex/r/brdpudd.htm

@omiao

Jag har lagad en för stor sats lussebullar och har nu en påse med torra stackare som ingen vill äta. Men, jag funderar på om jag göra något annat på dem. Till exempel smula ner dem, blanda med smör till en paj eller göra någon annan dessert. Är det någon som har tips?

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr