Skrivet av Gnurf den 10 mar 2010
Jag använder väldigt mycket löksorter, paprika, rotfrukter, kålsorter. Fast det är inga konstigheter, det blir som pålägg på mackorna och i grytor, soppor, wokar, pajer, gratänger, omeletter, ugnsrostade, i matbröd, finhackat i kalla yoghurtsåser osv osv. Rotfrukter tex smakar ju så olika beroende på om man tex kokar palsternacka i en soppa, ugnsrostarden som tillbehör till kött/fisk/fågel eller juliennestrimlar i en wok.
Däremot blir det mer sporadiskt av tex paprika eftersom priset varierar så kraftigt här uppe där jag bor...från 15kr/kg till 69kr/kg. Vanligtvis köper jag när det är billigt och strimlar upp å så in i frysen.
Mitt synsätt på dessa vegetabilier är helt enkelt att det är högkvalitativ näring med vitaminer och antioxidanter i mängd. Hellre the real thing så kan man strunta i allt skräp som hälsokostindustrin vill att vi ska stoppa i oss nuförtiden. Bara för att vara på den säkra sidan.
Lägg ner Hälsokostindustrin och Matindustrin {jump}
Såg ditt inlägg om att strimla och frysa in paprika. Funkar det bra? Då blir det väl till grytor o dyl, eftersom jag misstänker det blir ganska sladdrigt när det har varit fryst? Nyfiken!