Ja, det där med kylväskor kan vara ett problem. Men vår nya är jättebra. Den startar vi upp inomhus, den går både på vanlig el och på cigarettuttaget. Numera sover vi inte i bilen utan tar in på hotell, vilket gör att den går på för full under tiden som vi sover också. Men - förr löste vi problemen också, genom att ha med fryst mat. Vi frös alltid in några liter mjölk, som fungerade som jättebra kylklampar. Det vi gör nuförtiden är att vi tar med en fryst tjäleknöl. Den håller det som finns i bagen kallt (utan el och cigarettändare) i tre dygn. Nu kommer vi att ta 5 dygn på oss att resa ner, men vi kommer att göra detsamma, den får ligga i kylbagen, jag räknar med att dag 5 så kan vi äta den. Den är ju saltad och håller faktiskt en del även i rumstemp (i alla fall nästan ett dygn).
Så vårt stora problem är vad vi ska ha med i kylbagen förutom den, men det har ni löst åt oss. Vi kommer förmodligen att steka fläskkotletter utan ben och frysa ner, likaså gör vi en sats köttfärsbiffar och fryser ner. Sedan kommer jag att göra några små pajer, eller kanske pizzor, typ calsone/piroger samt wraps. Ett paket Bregott brukar också finnas med i bagen.Såklart vi tar med en del grönsaker, bröd också och en hel del frukt och har vi i annan väska. Jag brukar också fixa en sk mellisväska, med bars, nötter, torra kakor och kex i.
När vi åker hem brukar vi köpa med en färdiggrillad kyckling samt ha med en del torkad skinka. .
Tänk vad kul det är att planera, både packning och reseväg. Vi har rest med egen bil till Medelhavet varje år (utom ett) sedan 1991 och vi har ännu aldrig kört exakt den väg som vi planerat. Men vi har alltid kört ner på kortare tid än vad vi kommer att göra i år.