Tråd:
Mattrender 2011

Inlägg

@doctorwho

Jag har en yngre släkting, runt 15 år, och hon tycker om att laga mat och baka. Det gör även hennes pojkvän. Både jag och mamma har bakat och lagat mat med henne ända sen hon var liten, 3-4 år gammal.

@svengelsk

Insåg att mitt inlägg inte hör hemma i den här tråden. Inälvsmaten kanske kommer tillbaka när folk får ont om pengar. Vår slaktare har börjat ha levern framme i disken, inte bara något som man måste fråga efter och de säljer en slags leverbullar som heter faggots.
Själv tror jag och hoppas på mera säsongsbetonad mat. Många odlar eget. Man får stå i kö i åratal för att få en kolnilott.

@the_mama97mia

Snubblade över denna länk idag

http://www.svd.se/mathalsa/mathalsa/inalvor-den-nya-innematen_5951229.svd

Men jag är skeptisk. Kalla mig neofob om ni vill.

@the_mama97mia

En sak till, jag är ju nördig och glor på så mkt matprogram jag kan - jag vet. toc toc...

Men OK vi är ju lite efter här ibland, men ngt som också synts i trådar här är efterlysningar på RINGAR att lägga upp maten i - nu ska det vara tjusigt presenterat

möjligen i linje med det jag skrev ovan om Mini-format
{question}

@the_mama97mia

Läste nånstans att Nordisk mat är den nya mattrenden - vilket stämmer med Ren, okonstlad mat där man låter råvaran tala.

Sen såg jag att MINI-format är på gång. Inte stort och big i s better utan nu går vi mot Less is More.

Och slutligen, Anders - det stod att Nya styckningsdetaljer kommer.
Hoppas vi blir av med alla dessa ytterfiléer som man aldrig riktigt fattar vad det är!
Förra säsongens Grillspjut... hoppas jag de döper om.
Och håller med för övrigt - fram för kött med ben!

@matanders

Jag hoppas på lite robustare mat kött med ben för jag är så less på alla fileér som finns nu, kött med ben smakar mycket mer så är det. Hoppas även på lite andra stycknings metodet än vad vi har i vårt Svenska utbud bara titta på t.e.x Argentinsk stifado där finns massa spännande nöt kött som styckas annorlunda.
Man kan ju alltid hoppas....

@roskerstin

Läste någon artikel angående årets nya mattrender att surdegsbakning kommer att trappas ner och en av de stora nya trenderna blir i stället egen korvstoppning. Själva äter vi korv ibland och visst vore det bra att veta vad som verkligen finns i korven. Men de vete 17 om det inte är för krångligt. Vi får nog avvakta......

@lillawe

{starving}
Jag skulle bli glad om all Gammeldax maltlagning tar fart. som långkok allt från råvarn till köket. Må allt ta sin tid, men storkok och bra råvaror, vore något!(Y)

@wildlife

Tror åxå att ren, äkta mat kommer att dominera och slå ännu mer i år... Sen tror jag att matlagning ute i det fria kommer att slå stort... inte bara grillning då, utan med tanke på alla muurikkor och liknande som säljs så kommer det att ute-kockas som aldrig förr... {eat}

Stod faktiskt ute på balkongen själv idag i minusgrader och toppluva och snickrade ihop en chili på min gaseldade Muurikka som var helt suverän, och det med en öl i ena näven... {clap}

@erajscha

Jag tror också att matnördarna kommer att göra egna korvar. Kanske blir röken den nya humidoren.

I övrigt tror jag att det kommer mer och mer vegetariskt med förevändningen att det är klimatsmart. Överhuvudtaget klimatsmart och i synnerhet närproducerat...

@annlis

Skrivet av welma den 20 feb 2011

Håller med om att "äkta" mat borde bli årets trend. Riktig grädde, riktigt smör och mat utan tillsatser (E-nummer). Dessutom tror jag att storkok kommer bli vanligare, så då gör det ju inget att maten tar längre tid att tillaga eftersom det ger många matlådor att ha i frysen. Lergrytan kommer nog också att bli vanligare. I med allt i grytan, in i ugnen och man har tid att göra annat medan maten i princip lagar sig själv :-)

(Y)Håller med dig och de andra och hoppas att "äkta" mat blir årets trend. Framför allt att man tänker till på vad man stoppar i sig. Tror att vi alla skulle må bättre utan dessa light produkter, tillsatser mm. Tror också att fler o fler kommer att odla lite själva, i den mån det går och att ekologiskt, närodlat blir vanligare. :)

@welma

Håller med om att "äkta" mat borde bli årets trend. Riktig grädde, riktigt smör och mat utan tillsatser (E-nummer). Dessutom tror jag att storkok kommer bli vanligare, så då gör det ju inget att maten tar längre tid att tillaga eftersom det ger många matlådor att ha i frysen. Lergrytan kommer nog också att bli vanligare. I med allt i grytan, in i ugnen och man har tid att göra annat medan maten i princip lagar sig själv :-)