Tråd:
Min FAVORITPIZZA…

Inlägg

@matmarie

Ååååå så många uppslag jag fick nu!! Så nu blir det hemmapizza framöver!! TACK ALLA!!!(Y)

@boctor

Testade en ny tomatsås idag, med helt nya kryddor. Stötte i en mortel fänkålsfrön, kummin (brödkummin, inte spiskummin), vitlökspulver, lökpulver, paprikapulver, svartpepparkorn, oregano och basilika. Det gav en intressant smak åt tomatsåsen, och efter att jag använde samma blandning i köttfärsen jag använda som pålägg blev det riktigt finemang. Sedan blev det också paprika, fänkål och purjo på pizzan. Jag blev mycket positivt överraskad (Y)

@sannavire

Tomatsås, mozzarella, parmaskinka och när jag har tagit pizzan ur ugnen så häller jag över min blandning av olja, vitlök(pressad), sambal och salt. MUMS:)

@jimboz

Om man vill ha levande djur på pizzan så kan jag rekommendera Ostron och Musslor . En och annan daggmask har väl kommit på tal men ännu inte riktigt letat sig fram ännu.. :)

@jas65

Tonfisk, sardeller, mozzarelli ost och ruccola sallad. Men degen skall jäsa över natten då jag gör den och bara lite jäst utrörd i kallt vatten. Tomatsåsen skall kokas 4 timmar med färska tomater, socker, färskbasilika.

Mvh
Bra tråd att höfta vidare på
Anders

@kareng

gud va gott allt låter
men jag uppskattar mina våra egna hemmagjorda pizzor ofta med köttfärs i base med tomat sen e det kylskåpsrensning man tager vad man haver gäller den mesta matlagning i vårt hem förutom helger prövar gärna nåt nytt även pizza

@idea_

Den här tråden påminner mig om hösten efter att jag blivit allergisk mot tomater i färsk form... Var i tonåren, syrran var aldrig hemma, pappa blåvägrade äta färska grönsaker ("man ska inte äta upp djurens foder", bonnungar :o) och jag kunde inte äta dom, hur goda jag än tyckde dom var. Trotts det envisades pappa med att sätta sex tomatplantor. Mamma och jag försökte förmå honnom att bara köpa två, men icke sa nicke... Nåväl, den hösten stod jag med gummihandskar och skållade tomater, kokade tomatsås, tomatsoppa, hemgjorda krossade tomater med mera i timmtal. Tur att vi hade tre frysar där jag växte upp, men det året behövde vi inte köpa nån tomatprodukt utom ketchup (som vi på den tiden inte hade nåt recept på. Ni må tro att jag inte ville se åt en tomat på ett tag efter det...

@mistys

Bottna med tomatsås och mozarella sen oregano , ev svarta oliver och riven ost. In i ugnen! När den kommer ut skyndar man sig att toppa med parmaskinka och ruccola. Då liksom smälter ruccolan och skinkan av värmen såååå gott. Droppa olivolja över, servera. Det ska också vara ett ägg i degen. Detta är vår Italienska grannes recept som han tagit med sig från Italien. Hans mamma( bor fortfarande i Italien) har alltid ägg i pizzadegen. Blir jättebra (Y) Han ställer också in plåten i ugnen i förväg så den är varm när pizzan läggs på plåten. Ger en knaprigare pizzabotten!

@maarden

Nej, inte på pizzan. Men gärna en död häst på kvällsmackan :p

Skrivet av Gnurf den 22 jan 2010

Inga döda djur överhuvudtaget!?? :D

[quote]Skrivet av Maarden den 22 jan 2010

Tomatsås och ost, *schwosch* in i ugnen. När pizzan är klar lägger jag på isbergssallad, färsk gurka, oliver, rå lök och tomat.

[/quote]

@boz1965

Helt rätt Gnurfen - pizza utan döda djur är inte riktigt samma sak... :p

@fruast

Pizza det var ett tag sen, tur att man kan lägga saker i olika rutor, så att jag kan få det jag tycker om och ungarna kan hålla sig till mer klassiska ingredienser. Ja vi kör döda djur på! Rökt skinka eller så, färska champ, räkor, annanas. Tager vad man haver! Orkar man inte koka tomatsåsen själv finns det pastasåser som är rätt okej! Och så kålsallad, en favorit året runt!

@vetebullen

Här blir det rester från viltkött, purjolök, vitlök, paprika, tomater, riven ost och en god hemkokt tomatsås med klassiska pizzakryddor i. :) En vild pizza kan man säga (Y)(Y) Gotti, gotti
....och nsaturlitvis en god kall öl till...(Y)(Y)

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr