Skrivet av Ulrika91 den 5 okt 2010
Är det någon idé att dra ut på en restaurang första gången man vill testa musslor? För att få dem lagade av proffs. Eller ska jag helt enkelt laga det hemma? För jag vill få ett bra första intryck!
Blåmussla är riktigt gott tycker jag, men samtidigt inget jag går på krogen för. Sist jag åt blåmusslor ute var de så sega att man knappt kunde tugga dem och kryddningen var värdelös. Brrr... en konserv hade varit bättre!
Ett enkelt sätt att öht testa blåmussla innan du börjar koka med vin och grädde är enkelt. Köp en konserv (inte lågprismärke). Rensa/kontrollera varje mussla så det inte sitter sjögräs eller annat i den (drag bort). Det kan förekomma i alla konserver, missar man det blir det lika kul som med dåligt rensade kantareller..
Smaka en mussla ur burken, gör ett par varma mackor med enbart lite smör, musslor och ost. Om det smakar OK så kan det vara värt att prova färskkokta musslor tycker jag. Känner du direkt att du inte gillar musslor så varför köpa färska?
Skall du laga hemma så ta rätt på ett recept med både vin och grädde.