Krispiga Risbollar med Mandel och Vitlök
4 portioner
2 msk Olja
2 dl Rundkornigt grötris
1/2 Lök, finhackad
4 dl Vatten
1 Grönsaksbuljongtärning
1 Ägg
1/2 dl Lagrad ost, riven
2 tsk Salt
1/2 dl Ströbröd
Solros- eller rapsolja
2 msk Vitlök, finhackad
1/2 tsk Gurkmeja
1 burk (230 g) Garlic Salsa medium
50 g mandel, hackad
Tips!
Santa Maria Vattenkrasse, färsk
TILLAGNING
Fräs ris, vitlök, lök och gurkmeja i olja. Häll på salsa, vatten och grönsaksbuljong. Låt stå på svag värme i 20 minuter. Låt riset svalna något och blanda det med ägg, ost, mandel och salt. Rulla risbollarna och panera i ströbröd. Fritera risbollarna guldbruna och frasiga i solros- eller rapsolja. Risbollarna kan även stekas i en vanlig stekpanna. Risbollarna är goda att servera till lax, du kan också göra mindre bollar och servera som aptitretare och doppa i Sweet Hot Chili Sauce.
Tips! Gott är att blanda stekt svamp i risbollarna. Garnera med Santa Maria färsk Vattenkrasse.