Tråd:
Rödbetsblast?

Inlägg

@rotsee

Här är ett till recept med rödbetsblast:
http://säsongsmat.nu/ssm/Recept:Rödgrön_rödbetspaj

@sikaal

Jo, förutsättningen är ju att det är ekologiskt. :)

@the_mama97mia

Jag har bara förstått att om det är ekologiskt odlat så går blasten att använda ungefär som mangold och spenat, annars skulle jag nog inte äta den alls.

@jimboz

Kan man inte göra Grönsaksbuljong med dessa som en ingrediens av flera !

@sikaal

Ja, det har jag också gjort :D, men kom ihåg att de gick att äta!
Kul att prova!
Gjorde "Rödbetsblast på grekiskt vis" idag, det var inte dumt alls. :D
Förresten gillar grisarna det också - om man nu har några. :D:D:D

@sikaal

Jättebra, nu har jag en del att prova med(Y)
Tack alla ! (L)

@bernit

Skrivet av Linlock den 9 sep 2009

Jag brukar alltid koka dem snabbt och äta med salt och smör. Så himla gott! minst lika gott som själva betorna..!(Y)

Samma här !!:p

@linlock

Jag brukar alltid koka dem snabbt och äta med salt och smör. Så himla gott! minst lika gott som själva betorna..!(Y)

@babbs

De spädaste bladen går bra att använda i grönsalladen.

@sikaal

Ok, det skall jag prova, har så fina blad nu.
Tack

@nicolinaz

Jag har hackat blasten i soppor och stuvat den lite som spenat...

@sikaal

Det var ungefär det som stod på DN. Jag vill gärna ha fler tips!