Skrivet av Binge56 den 21 jan 2009
Klingan!
Jag antar att du skär för tunna skivor. Suger sig fast i plåten, ja t om i bakplåtspapper.
Prova strimla, klyfta, eller rundskär. Potatisen kan innehålla för mkt stärkelse. Blötlägg potatien i ½-1 timme innan de skall blandas med restarnde. Var generös med olja.
Sänk ungsvärmen till 175°C, beräkna 30-40 minuter rostningstid. Vill du piffa till det extra så släng in lite vindruvsklasar, physallis, klyftad sharon och /eller någon annan frukt.
Jag brukar göra en hel middag: Kycklingben, rotsaker, potatis och lök samt div frukter på slutet.
Sätter hela braspanna på bordet så får var och en ta vad den vill ha. Ett gott bröd och en sallad.
Det kan mycket väl vara så att det är för tunna skivor. Brukar oftast gå snabbare då. Gjorde typ alltid klyftor innan och det kan nog stämma att de inte fastnade lika ofta. Får helt enkelt ha lite tålamod! :p