Tråd:
sås till varmrökt lax?

Inlägg

@babbs

Skrivet av Glitterfia den 30 sep 2009

Har ätit en sås med hjortronsylt i till varmrökt lax.
Vet inte alldeles exakt men jag tror det var crème fraiche blandad med hjortronsylt bara. Men det var gott och annorlunda.
Finns säkert någon som vet mer exakt.....

Annars så tycker jag det är så gott med crème fraiche, röd rom, ev. lite finhackad rödlök, salt och citronpeppar.
Vispa crème fraichen med en gaffel i en bunke/skål så den blir ganska fast, så sjunker inte romen (Y)

Creme fraiche blandad med hjortronsylt är en höjdare till varmrökt lax. Det är bara att blanda efter smak.

@tiol

Hjärtligt TACK till alla inblandade, nu har jag nog så jag klarar mig. Kul med lite nya smaker.
TACK
TINA:)

@mulle640

Här är några andra förslag. Först min absoluta favorit
Frukt sås: 1½dl vispgrädde och lika mycket gräddfil. 100g majonäs samt en burk krossad ananas som man slagit av spadet på. Vispa grädden och blanda alla ingredienser.

Pepparrotsås: 1dl vispgrädde och 2 dl gräddfil. Tillsätt lite salt samt riven pepparrot eftersmak. Blanda väl

Dillsås: 3dl gräddfil samt rikligt med dill, lite salt och peppar. Blanda väl

(Y)

@bernit

Enkelt men gott

1 dl CF
1 dl majonnäs
1 liten finhackad rödlök (eller gräslök)
100 gr röd stenbtrom (den svarta färgar av sig)
salt & peppar

(Y)

@ros

:)Hej!
Denna sås brukar jag göra till lax mm
Hummersås med stenbitsrom
Ibland lägger jag i lite finhackad rödlök

Lycka till!

@tiol

Tack för det:o)
Kram//TINA(Y)

@mammamodesty

Blanda Turkisk yougurth med hackad/pressad vitlök dill mangochtney o ev lite socker... låt stå en timme innan den ska serveras... super god till lax i alla former...

@glitterfia

Har ätit en sås med hjortronsylt i till varmrökt lax.
Vet inte alldeles exakt men jag tror det var crème fraiche blandad med hjortronsylt bara. Men det var gott och annorlunda.
Finns säkert någon som vet mer exakt.....

Annars så tycker jag det är så gott med crème fraiche, röd rom, ev. lite finhackad rödlök, salt och citronpeppar.
Vispa crème fraichen med en gaffel i en bunke/skål så den blir ganska fast, så sjunker inte romen (Y)

@marielotta

Min absolut favorit till varmrökt lax.
Anna Bergenström
Örtagårdssås 4-6 pers.

1 pkt hackad fryst spenat (175g)
3 dl gräddfil + 0,5-1 dl majonäs
c:a 1/2 dl finskuren gräslök
1/2-1dl finhackad dill
1 pressad vitlöksklyfta
2-3 tsk senap
c:a 1/2 tsk salt
1 krm svart eller vitpeppar
(1/2 tsk torkad smuad dragon eller 1 msk färsk)
(1-2 msk vinäger)

När jag gör den, så har jag ingen spenat, ingen senap och ingen vinäger. Dragon har jag däremot med, men det är ju en smaksak

@tiol

Tack för det tipset.
kram//TINA

@bianca

Testa denna kalla fisksås. Jag brukar själv ha den till just varmrökt lax.
Kall sås

Gillar man rom kan man med fördel röra i lite stenbits.

Lycka till!

@tiol

Hej!

Jag behöver lite nya ideér att göra kall sås till varmrökt lax, gärna enkelt o gott.
Tackar på förhand.
Kram//TINA