Tråd:
Smör vs Margarin

Inlägg

@mistys

Skrivet av BoelMaria den 3 nov 2012

Undrar hur kul det är i bregottfabriken?

Skulle inte förvåna mig om det finns brister där också. Men det är inte så mycket själva bristen i fabriken som artikeln visade som jag diskuterar här....även om man naturligtvis vill att det ska vara bra. Utan mer innehållet i produkterna.

Bregott har åtminstone en kort innehållsförteckning som man förstår.

Kemiska ämnena som finns i margarin, lätta mm tycker jag är vidrigt. Att sen Livsmedelsverket också skriver på sin sida att det finns dessa ämnen i men att det är OK tycker jag är än värre.

Att Becel har motsatt effekt på hjärtat enligt forskare på Chalmers tycker jag också är lurendrejeri.

Ingen av oss vet ju hur dessa ämnen påverkar ex en barnkropp i långa loppet. Vi som är uppväxta på 60-70 talet fick ju The real thing då det inte fanns något annat då.

@jessika76

Använder själv bara smör, bregott och vanliga mejeriprodukter sedan flera år tillbaka.
Jag avstår då hellre från socker.

@boelmaria

Undrar hur kul det är i bregottfabriken?

@rosatalo

Man får trösta sig med det. De har väl lärt sig redan nu att ta alla råd från myndigheter med en nypa salt. Vi gjorde vad vi trodde var rätt.

@mistys

Skrivet av rosatalo den 3 nov 2012

[quote]Skrivet av Mistys den 3 nov 2012

Ja visst är det intressant att Becel lyckats lura många i Sverige med att köpa sig till en symbol och få folk att tro att den är bra för hjärtat. Tänk vad man kan göra med lite pengaro_O

Här en smygtagen bild i en margarinfabrik. Innehållet är brandfarligt och frätande och detta blandar vi i margarin som vi sen i värsta fall ......ger våra barn. Vilka konsekvenser kommer detta att få?

http://www.kostdoktorn.se/inne-i-margarinfabriken-del-2/

Vi pratade runt på jobbet och alla hade slutat köpa Becel och margarin (Y)....vi är 45 st på min arbetsplats. Hur har du gjort?

Har aldrig köpt just Becel. Men förut när barnen var små, och man själv ung och godtrogen, trodde man ju att det rätta var att ge dem Lätta eller Lätt o lagom på mackorna, och andra lightprodukter. Jag är skit förbannad för att man lurats till det. Det är mycket annat de matats med i god tro, som man inte skulle ge idag. Det är ju sedan rörande att se hur olika producenter gör stort väsen av att de slutat förgifta oss, med information på sina förpackningar om att det inte längre innehåller XXX eller XXX. Nu är det riktigt smör och Bregott som gäller, och aldrig något med ordet light på, tvärtemot Livsmedelverkets rekommendationer.[/quote]

japp här var det också lätta, flytande margarin och lightgrädde när barnen var små....tyvärr. Har också dåligt samvete för detta ibland. Hur kunde man tro att en ingrediensförteckning med konstiga ord och som var hur lång som helst var bättre än den naturliga varianten med 2-3 ingredienser och ord man kännde igen ? Hur kunde man tro att detta fejk var bra för kroppen och då speciellt barnkroppar? Jaja gjort är gjort. Mina barn som nu har egna familjer är förståndigare än jag var iallafall. Inga fejk produkter kommer in i deras hus.

@boz1965

Lite vilseledande att blint förlita sig på partiska och enkelspåriga sajter som bara tar upp den ena sidan av saken utan att redovisa det som talar emot deras egna åsikter. Ett mynt har alltid två sidor.

@rosatalo

Skrivet av Mistys den 3 nov 2012

Ja visst är det intressant att Becel lyckats lura många i Sverige med att köpa sig till en symbol och få folk att tro att den är bra för hjärtat. Tänk vad man kan göra med lite pengaro_O

Här en smygtagen bild i en margarinfabrik. Innehållet är brandfarligt och frätande och detta blandar vi i margarin som vi sen i värsta fall ......ger våra barn. Vilka konsekvenser kommer detta att få?

http://www.kostdoktorn.se/inne-i-margarinfabriken-del-2/

Vi pratade runt på jobbet och alla hade slutat köpa Becel och margarin (Y)....vi är 45 st på min arbetsplats. Hur har du gjort?

Har aldrig köpt just Becel. Men förut när barnen var små, och man själv ung och godtrogen, trodde man ju att det rätta var att ge dem Lätta eller Lätt o lagom på mackorna, och andra lightprodukter. Jag är skit förbannad för att man lurats till det. Det är mycket annat de matats med i god tro, som man inte skulle ge idag. Det är ju sedan rörande att se hur olika producenter gör stort väsen av att de slutat förgifta oss, med information på sina förpackningar om att det inte längre innehåller XXX eller XXX. Nu är det riktigt smör och Bregott som gäller, och aldrig något med ordet light på, tvärtemot Livsmedelverkets rekommendationer.

@mistys

Ja visst är det intressant att Becel lyckats lura många i Sverige med att köpa sig till en symbol och få folk att tro att den är bra för hjärtat. Tänk vad man kan göra med lite pengaro_O

Här en smygtagen bild i en margarinfabrik. Innehållet är brandfarligt och frätande och detta blandar vi i margarin som vi sen i värsta fall ......ger våra barn. Vilka konsekvenser kommer detta att få?

http://www.kostdoktorn.se/inne-i-margarinfabriken-del-2/

Vi pratade runt på jobbet och alla hade slutat köpa Becel och margarin (Y)....vi är 45 st på min arbetsplats. Hur har du gjort?

@rosatalo

Intressant ang Becel.

http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/26307.pdf

@mistys

Letar upp en gammal tråd då jag fick en artikel från Aftonbladet skickat till mig. Tyckte detta var rätt otäck information.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15684616.ab

@farmtilda

Skrivet av ZaNdRoRiA den 11 nov 2011

Har egna mjölkor så vi använder egen grädde i sås och matlagning, såååå mkt godare sås det blir!!
Mjölken är mkt godare med, världens godaste oboy blir det av den :D
Har idag gjort 2 ostar ^^
Slutade med margarin för läängesen, fick dock krypa till korset och köpa ett paket när det var tomt i butikerna :(

Ja egen mjölk är nåt helt annat än den köpta. Jag fick ofta oboy med egen mjölk innan jag skulle till skolan och det var mkt gott men nu tycker jag det är för sött till frukost. Egen grädde till såser är jag också uppvuxen med, så jo gott blir det ju om inte annat.

Mina föräldrar har varit på föredrag om tillsatser i maten och övergick från margarin till smör efter det,

Tror det var Gunnar Lindgren de lyssnade på:
Här finns mkt matnyttigt att läsa för den som vill läsa om matfetter/tillsatser:
http://www.gunnarlindgren.com/
http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr2/03-2art7.htm

@farmtilda

Jag äter i alla fall mer fullkornsprodukter än vad min man och dotter kan göra (annars får de diarré).