Tråd:
Tjocka skivor rå rostbiff

Inlägg

@charlottat

ja, hur gick det fruacos!

@lenkan

Skrivet av MosterNettan den 2 okt 2010

Hade du haft mera tid så skulle jag ha rekommenderat Tjälknul. Det är jättegott till till hasselbackare, potatisgratäng mm.
Kanske till en annan gång!

Tjälknöl är kanske lite svårt att göra på skivor {snicker}

@maxxess

Skrivet av charlottat den 2 okt 2010

NEJ!!! det skulle du verkligen inte, gör om och gör rätt! :P
det är klart man kan om man vill och ekonomin tillåter, alla har vi olika vanor. vad gäller rostbiff (inte rostas, fast den är ju ännu finare) så bukar den där jag köper vara finare och mörare än ryggbiffen och definitivt mer prisvärd.

Jag skrev det där med glimten i ögat :) Fast burgarna blev riktigt fina tillsammans med mald bacon, det kostar att ligga på topp ;-)
(mest är det väl skoj att "göra allt själv" och få till det bra)

l min erfarenhet så är rostbiff alltid sämre än ryggbiff. Det finns en anledning till att rostbiff oftast lagas i bit under låg temp och lång tid.

Nu är man ju nyfiken på hur rätten verkligen blev?

@charlottat

Skrivet av maxxess den 2 okt 2010

[quote]Skrivet av charlottat den 1 okt 2010

har du köpt fin rostbiff ska du INTE förstöra dem genom att göra nåt med

Jag malde ned en hel rostbiff till hamburgare för utegrillen. Det skulle jag alltså inte gjort? :-)

Själv lägger jag hellre ett par 10:or extra och köper ryggbiff om jag skall steka i skivor.

Hur gick det nu då frucaos? Blev det bra? :)[/quote]

NEJ!!! det skulle du verkligen inte, gör om och gör rätt! :P

det är klart man kan om man vill och ekonomin tillåter, alla har vi olika vanor. vad gäller rostbiff (inte rostas, fast den är ju ännu finare) så bukar den där jag köper vara finare och mörare än ryggbiffen och definitivt mer prisvärd.

@mosternettan

Hade du haft mera tid så skulle jag ha rekommenderat Tjälknul. Det är jättegott till till hasselbackare, potatisgratäng mm.
Kanske till en annan gång!

@123linnea

En älsklingrätt - vad gott!
Stek dem bara lätt med svartpeppar o salt. Supergott!!

@mistys

Jag tycker själva stora rostbiff biten kan vara lite seg( hård ) ibland, däremot är rostas ( den lilla biten på sidan) väldigt mör och fin och kan bara stekas som oxfilé. Så frågan är vilken bit dina skivor är hämtade från?

@the_mama97mia

Viltbiff á la sambal

Detta är bombsäkert och gott.

@maxxess

Skrivet av charlottat den 1 okt 2010

har du köpt fin rostbiff ska du INTE förstöra dem genom att göra nåt med

Jag malde ned en hel rostbiff till hamburgare för utegrillen. Det skulle jag alltså inte gjort? :-)

Själv lägger jag hellre ett par 10:or extra och köper ryggbiff om jag skall steka i skivor.

Hur gick det nu då frucaos? Blev det bra? :)

@frucaos

elleave - det låter onekligen mumsigt värre - men jag har nyss tagit upp bitarna ur frysen och ska tillaga dem idag - får spara det tipset till nästa gång.
Idag blir det nog bara lite salt och svartpeppar, steka dem rosa och servera med hasselbackspotatis, rostade grönsaker och svampsås.
Tack för alla tips - vad gjorde jag utan MK?? {eat}

@elleave

Det här kan jag verkligen rekomendera, så himla gott (Y)

http://www.svenskkottinformation.se/receptsamling/recept_detail.php?id=658&avdelning=

@charlottat

har du köpt fin rostbiff ska du INTE förstöra dem genom att göra nåt med, som kiwi eller så. Stek dem hastigt till röd kärna med bara salt och peppar.

rostbiff i tjocka skivor är fint kött, inte senigt, iaf inte det jag brukar köpa, utan lyxigt och fint, som biff. möra bitar som gör sig bäst med bara salt och peppar och så röda/rosa som man själv vill ha.