Tråd:
Utländska fiskar i frysdisken

Inlägg

@matedde

Jag tror att fisk blir åksjuk efter lång resa. Vi vill att fiskbåten ska ta fisk från svenska vatten. Jag tror att olika fabriker inte gör rätt som det står på paketet. Jag köper ofta fisk från en liten affär som heter fiskbilen, Jag önskar dig en trevlig dag och du är välkommen till min grupp på facebook. // Edde

@marre73

Snart kommer väl ekologiskt fiskad fisk med i frysdiskarna,undrar hur pass ekologiskt allt är egentligen..........HMMMM

@russinbullen

När man läser denna mycket intressanta fisktråden måste jag bara berätta om en fisk jag fick väldigt ofta som barn. Näbb gädda, eller "hornfisk", som den heter på danska. Då var det kokta potatis, gröna ärtor och en underbär vit varm sås med massor persilja i. Det var SÅÅÅ gott. Men någon näbb gädda har jag inte sett på många många år, den är väl inte inte utfiskat?
Vet någon var man kan få tag på den?

@zonale

Jag är också en av dem som råkat ut för dysmaken och kommer aldrig mer att köpa pangasius, tyvärr.

@kastrullis

Rensade frysen igår och hittade en förpackning Pangasius. Tänkte först kasta den men kom fram till att hundarna brukar inte vara så kräsmagade. Så det fick bli hundmat av eländet.

Det är ju bra att gratulera er som sluppit råka ut för dy-smaken , för den är inte det minsta trevlig!!!

@rektorskan

Har provat pangasiusen ett antal gånger men blir lika besviken varje gång den smakar dy, kommer inte att köpa den fler gånger, men däremot tilapian har jag bättre erfarenhet utav, den får klart godkänt.

@safir74

Jisses inte första gången som forskare kommit fram till det. Det är ju inte så att jag säger att om man äter massor med fisk så blir man som Einstein precis!! Sen är det väl inte alla som äter fisk heller för den delen!

@safir74

Skrivet av jan-gunnar-j den 7 jun 2009

[quote]Skrivet av mafia den 7 jun 2009

(Y) Makrill är toppen. Lyckliga jag som bor på västkusten och kan få tag i den färsk. Det annat det än pangasiuserna, som jag reagerar så på. Jag älskar fisk och upptäckte idag, när jag tänkte efter att vi ätit fisk fem (5) ggr den här veckan. en dag fisksoppa,en dag makrill, en dag lax,en dag matjessill och idag räkgryta. Det är väl kanske inte fisk förstås, men de kommer ju från havet i alla fall. Undrar om man blir smartare nu, fisk lär ju ha den effekten.

Det var i en skola som läraren talade om för eleverna att man blir mer intelligent om man äter fisk.
Svaret kom snabbt från en av eleverna som kom från skärgården.
Då skulle jag redan vara professor!
[/quote]

Man blir smartare av att äta fisk
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article4597882.ab

@mafia

(Y) Makrill är toppen. Lyckliga jag som bor på västkusten och kan få tag i den färsk. Det annat det än pangasiuserna, som jag reagerar så på. Jag älskar fisk och upptäckte idag, när jag tänkte efter att vi ätit fisk fem (5) ggr den här veckan. en dag fisksoppa,en dag makrill, en dag lax,en dag matjessill och idag räkgryta. Det är väl kanske inte fisk förstås, men de kommer ju från havet i alla fall. Undrar om man blir smartare nu, fisk lär ju ha den effekten.

@farmoringer

Skrivet av jan-gunnar-j den 7 jun 2009

farmoringer skrev:
Mmm, det finns inget godare än småmakrillen. Här uppe i norr och i mitt lilla samhälle får jag hålla tillgodo med fryst makrillfilé. Det smakar inte makrill egentligen, speciellt om man jämför med småmakrillen....

Har du testat Findus frysta makrillfiléer?
De går ju inte att jäföra med färsk makril men de är helt ok när den färska inte går att få tag på.

Jo, jag har testat dem. Men som jag skrev, ska man jämföra med småmakrillen så smakar det inte makrill. Men de får duga. De har lite makrillsmak. :)

@bernit

Skrivet av farmoringer den 6 jun 2009

Så till makrillen, en av de underbaraste fiskar som finns.
Tänk er, nyfångad småmakrill direkt ner i stekpannan, serverad med färskpotatis och dillsky, den som bara smakat fryst makrill vet inte vad detta handlar om.
Men man måste bege sig till västkusten för att uppleva denna gastronomiska höjdare.

Mmm, det finns inget godare än småmakrillen. Här uppe i norr och i mitt lilla samhälle får jag hålla tillgodo med fryst makrillfilé. Det smakar inte makrill egentligen, speciellt om man jämför med småmakrillen....

Eller "Sperr" som vi kallar småmakrillen på våren här på Västkusten. I med en häckla över båtkanten och dra upp 3-4 åt gången, rensa och ner i stekpannan på däck - mer behövs inte sägas - vi talar om matkvalité och livskvalité.

@bernit

Skrivet av boz1965 den 7 apr 2009

Tja, jag vet inte...

Det kanske är jag som är konservativ, men jag älskar sill, torsk, stenbit, skrubba, spätta, ål och annat som finns längs de svenska kusterna. Jag är inte så mycket för de utländska fisksorterna. Jag kan liksom inte riktigt se vitsen med att frakta fryst fisk runt halva jordklotet när vi har så fin, FÄRSK, fisk själva.

Håller med