Tråd:
Vad använder ni persilja till?

Inlägg

@emaxen

:)Jälskar att ha persilja i det mesta, men har det alltid i färsbiffar och köttfärslimpa.(Y)

@vetebullen

Har egen torkad persilja som jag använder flitigt under vinterhalvåret.
Smular det i bröd, se mina baguetter med viltök t.ex, i soppor med mera.
Torka i ugnen på 50 grader t.ex över natten tills du kan smula sönder det
och spara sen i glasburkar. Suveränt tycker jag.
Persiljan är tvåårig så sår du i år har du för två framåt.
Oftast kan man skörda 2 ggr per sommar. Lycka till!

@poffa

Skrivet av ros den 19 maj 2008

:)Jag har just varit ute och plockat persilja som jag ska frysa in. Som ni vet är den tvåårig. Fjolårets persilja är färdig att användas eller frysa in.
Jag är dålig på att använda persilja.
Det jag använder persilja till är: i sallader, såser och i strömmingflundra.
Hjälp vad ska jag använda den till mer......????(Y)

Får du mycket persilja över så kan du köra den i mixern tillsammans med salt. Då får du en konserverande effekt.

Det går även bra att kör stjälkarna i mixern på samma sätt.

Och persilja passar till det mesta.
:)

@monac

Skrivet av Mikatta den 4 dec 2008

:)Svensk pesto såklart!

Kör persilja, hasselnötter, västerbottenost och olivolja i en matberedare till önskad konsistens. Salt och peppar efter smak. Och så gott

oj oj,vad det där lät gott:)måste provas snarast!(Y)

@essim

Blanda en bunt hackad persilja, en finhackad vitlöksklyfta och rivet skal av ½ citron. Strössla detta över pasta, grönsaker eller fisk. Jättegott:)

@emaxen

:)Jag använder alltid persilja i köttbullar,pannbiff och köttfärslimpa:p

@mikatta

:)Svensk pesto såklart!

Kör persilja, hasselnötter, västerbottenost och olivolja i en matberedare till önskad konsistens. Salt och peppar efter smak. Och så gott

@systeryster

Är jättebra som järntillskott och gott i bland annat ägg och persiljesås till kokt fisk.
Även i mina lövbiffsrullader.Lövbiffsrullader med paprika och lök

@matanders

Det är jättegott att ha i t.e.x pastasåser med bacon,champinjoner & gorgonzola. Sen har jag ofta mycket jag strör över tomatbaserade lamm grytor.(Y)

@lange

Lägg ett knippe persilja i uppkokt vatten och låt dra ca en minut. Persiljevattnet kan sen sparas i kyl flera dagar och har en otroligt renande effekt framförallt på njurarna men är naturligtvis bra för hela kroppen. Bonusen är att det smakar bra och är naturligt(Y) Själv äter jag med god aptit persiljekvistar som dom är men dillen får gärna stå kvar:p

@monac

använder till precis ALLT.,DRIVOR AV PERSILJA:D
i MATBRÖD,SALLAD,GRYTOR, SOPPOR....
dET ÄR SÅ HIMLA GOTT & ÄR KOMPIS MED ALLA ANDRA KRYDDOR SÅ DET BLIR INGA "SMAK-KROCKAR". Snygg & trevlig ört,verkligen!
En otrolig massa järn är det i oxå...samt att den är bra vid urinvägsproblem,kan vara bra att känna till(L)
Bara skivade solvarma tomater,rödlök,massor av hackad persilja & vinegrett på det är bra såååå gott!
Av någon anledning så trivs inte persiljan i mina land:( varken ute eller i växthuset....ska pröva att odla blad persilja nästa säsong ist.

@lindanemon

Persilja använder jag också till väldigt mycket, men här kommer de användningsområdena jag ej läst om här:

När jag kokar kyckling, måste det finnas med. Men det går bra med stjälkarna, så jag har några stjälkknippen i frysen.:)

När vi äter något med vitlök, brukar i alla fall jag knapra i mig mycket persilja, detta tar bort den otäcka lukten :'( som annars kommer senare!

Köttbullarna blir så otroligt mycket godare med finklippt persilja i smeten!

Sen har vi förstås min potatissallad:

Potatissallad

Har nu egen trädgård igen, men så mycket persilja har inte kommit upp. Däremot har mina underbara grannar ett stort bestånd, och det är bara för mig att ta så mycket jag vill. (Y)