Tråd:
Vad misslyckades du med senast?

Inlägg

@eliberg65

Nu lät det visst som att jag aldrig misslyckas numera men det gör jag ju:) fast nu kanske man vet hur man räddar en del saker så de går att äta i alla fall.
En annan kul grej vi råkade ut för, min man och jag (vi bakar, lagar och provar både han och jag) var när vi skulle göra julgodis för x antal år sedan. Någonting i det receptet var bortglömt eller så, vi vet ännu idag inte riktigt vad. Dessa godisar hette "Spröda nötknäck" och innehöll godsaker som nötter, citron, torkad frukt osv. Vi följde receptet och det blev kletigt, kladdigt med god smak men inte det minsta sprött. På nyårsafton med våra kompisar blev det en del av kvällens underhållning, de har aldrig skrattat så mycket som när de fick höra namnet på godsakerna.

@eliberg65

Hihi, det är så roligt med alla som delar med sig av sina misstag! Ibland blir det bara hur tokigt som helst. I början av min karriär som matlagare skulle jag göra en köttgryta, inget märkvärdigt jag tror det var med skinkstek. Läste receptet i förväg och inhandlade det som behövdes. Grytan blev kolsvart och oätlig, fick slänga alltihop för jag hade använt Colorit soja (ett slags färgämne) istället för vanlig soja. 1 dl skulle det vara och det tog jag, tyckte väl att den var lite trögflytande men grön som jag var funderade jag inte mer på det... Håhå jaja.

@the_mama97mia

*skratt* äpplet faller inte så långt från päronträdet. Men nu tänker jag på min lilla mamma, ngt hon o jag har gemensamt är att vi brukar bjuda på oss själva och våra misstag. Idag pratade jag med henne på telefon, hon hade lagat svampsoppa till sig o moster Gittan - svampsoppa på svart trumpet... mums... Medan Gittan var borta så skulle då mamma laga maten. Tog det gräddpaket som var "färskast" ...ur kylen. Provsmakade efter konstens alla regler, även mamma o moster ser gärna på Mästerkocken m.m. Mamma tyckte det var lite sött, och letade efter ngt att syra med. Det ska ju vara balans på smakerna, det har Morberg & Co lärt oss.
När Gittan kom hem o mamma beklagade sig så upptäckte dom att det gräddpaket mamma använt - var Vaniljvisp!
*Ridå*
Men men, jag tröstade mor med att de bästa cheferna använder vanilj och cacao som smaksättare o och det är hett!
Sen sa vi att de kunde ju äta rätten som baklängesmiddag, förrätt o efterrätssoppa i ett liksom... Men hon lovade att det var - om inte urgott, så ätbart!

@ubo5011

gjorde konfektmarmelad häromdan och gjorde som jag alltid gjort men inte blev det några användbara bitar, fyllde några burkar för gott var det ju. Fyllning i tårta eller dyl. svartvinbär är som sagt gott.

@josses

I söndags skulle jag rädda några skivor lövbiff som låg i en burk
Hittade på ett nytt recept på en lövbiff-gryta med div. gott innehåll.
Lövbiff, wokgrönsaker, grädde, lite créme fraiche mm. Smakade riktigt bra men jag tänkte att den kunde få stå på eftervärme några minuter på slutet så jag satte dit locket och trodde att jag hade stängt av spisen och gick och satte mig framför datorn och började kolla runt bl.a här på matklubben...
Efter en stund kommer maken ner från övervåningen och säger:
-Det luktar bränt här har du något på spisen???
Mycket riktigt så har jag bränt hela grytan! Hade inte alls slagit av plattan utan den stod på 4:an och var helt svart i botten.
Inte blev det någon räddning av lövbiff här inte!

@the_mama97mia

Det är jättetrist om man tänker att man är jinxad - jag har en sån jinx eller förbannelse över mig v g småkakor... tur att vi inte äter så mkt sånt här..

@mosternettan

I princip varje gång jag gör ett försök att baka! Där för bakar jag nästan aldrig. Jag överraskade mig själv för nån månad sen och gjorde två matbröd som faktiskt blev bra!

@the_mama97mia

Idag var jag nog lite för kaxig, skulel göra färsbiffar på nötfärs, blandade som vanligt med lite mjölk-blötlagt ströbröd, kryddor o några duktiga msk HP Woodsmoke grillsås.
Hettade upp nydiskad gjutjärnspanna o lade glatt i biffar. Det blev bara smul!
Bytte panna till en teflon o då gick det ngt bättre.
Felet var nog att färsen inte band tillräckligt, borde haft ett ägg i åtminstone.
Det går nog att äta men kändes mkt misslyckat!

@ninnim

Jag gjorde Leilas jordgubbsmarmelad med mörk choklad i... tänkte att det borde vara en riktig vinnare.. men inte då.. jag kastade rubbet.

@kakan1986

Jag bakade en chokladtårta efter Nigella gjort den på tv som jag sett. Var mycket noga med att skriva ner exakt hur man skulle göra och så var det dags för baket.
Den såg vidrig ut och smakade blää.

Men för en annan som äter mycket med ögonen så gick det inte ändå, smakade gjorde sambon och sa sådär, det räckte för mig så åkte den i soporna.
Sen gjorde jag en vanlig kladdkakka som är såå underskattat ibland.... :)

@cassiopeya

Kommer ihåg när jag kokade vinbärssaft första gången, hade i för lite vatten, det blev gelé istället. Tur att det gick att använda,trist att lägga ner arbete och sen behöva slänga :$Fast det förstås, det är inte lätt att få ur gelé ur glasflaskor, som tur var hade jag hällt en del av saften i petflaskor (H)

Provade en ny sorts soppa för ett par veckor sen, gick att äta men var ingen höjdare. Åt mig mätt och slängde resten.

Testade att göra renskavsgryta för flera år sedan, det är nog enda gången jag inte alls kunnat äta maten jag lagat. Det fick bli en pizza istället...aldrig mer renskav (hm...räknas detta som misslyckande, kanske bara jag som inte gillar renskav {question}).

@lena4

Prova att göra Aioli förr en dag.
Blev inte tjock alls.
Den åkte i vasken.