Tråd:
vad ska ni servera till nyår??

Inlägg

@isafrid

Jag gjorde toast till Mousserande, crostini med tapenad, anklever toast, pilgrimmusslor muffins
Förrätt en sallad med päron, granat äpple ädelost och rostade pinjenötter med vinägrett
Huvurätt helstekt oxfilé med hasselbackspotatis rödvinsås, getostsås och haricots verts
Efterrätt hjortronparfait på hasselnötbottom
Jag fick hjälp av vännerna, och muffins och efterätt låg förbered i frysen. Men det var värt mödan(Y)

@smulan1katt94

Jag gjorde hasselbackspotatis med panerad fläskfile och egen brunsås och till efterrätt gjorde jag små mini äppelkakor som jag slängde ihop och glass till det :P{eat}

@marre73

Här hemma blir det smörgåstårta o snickerskaka mm till efterrätt(Y)

@mistys

Skrivet av Wombat04 den 31 dec 2010

Här i Majorna blir det ingen förrätt, men däremot oxfilé med persilje- och vitlökssmör på en bädd av ugnsrostad potatis och en härlig sallad till. Till efterrätt blir det marängsviss, härligt retro!!! Gott Nytt År på er alla!

Samma lika här till varmrätt. Oxfilé provencalé och ett glas rött eller två :P Syd Afrikanskt förstås :)

@macuisine

Förrätt
Musslor i dill och fänkål
Filodegsknyten med kräftskjärtar i pepparrotscrème

Huvudrätt
Kalvstek vittello tonnato (tonfisk och sardellsås)
Ugnsrostade rotsaker toppade med jordärtskockschips och en klick turkisk yoghurt

Efterrätt
Mangosorbet på jordgubbsspegel och valnötsflarn

@soccermum

Ingen förrätt men till varmrätt serverar jag
Potatis och kantarellgratäng
Tjälknöl på färsk skinka
plus MAT-Tinas variant av denna sås
Bearnaisesås

Till efterrätt en exotisk fruktsallad med vaniljkesella

Till tolvslagets bubbeldricka blir det ostbricka
:P

@maithai

Härhemma skall vi servera följande nyårsmeny;
Förrätt: Het morotssoppa med en bit bröd
Varmrätt; Kryddig laxfilé med potatis, räksås och advokadosallad.
Efterrätt: Vitchokladpannacotta med passionsfrukt topping

Gott Nytt år till alla matklubbsvänner!

@zonale

Här bjuds det på skagentoast, rökt fläskfilé med potatisgratäng och en sallad och som avslutning en pannacotta med hallon. Vitt vin till förätten och rött till huvudrätten, från Sydafrika förstås.
Om någon är sugen runt 12-slaget så serveras det en ostbricka.:) Gott nytt år på er alla!

@erajscha

Vi ska på middag där värdfolket står för vamrätten och vi för för- och efterrätt.

Menyn ser ut som följer:

Förrätt: Kokta tärnade polkabetor, fetaost och pancetta på en salladsbädd med vinägrett
Varmrätt: Plankstek
Efterrätt: LCHF-pannacotta med passionsfrukt

@anderssonann

Det blir älgfilé med hasselbackspotatis och bea! Sen en klassisk räkcocktail till förrätt och gino till efterrätt. Enkelt att göra rätt igenom :-)

@fridalius

Skrivet av Marksten den 30 dec 2010

I år kör vi lite klassiskt. Om vi får tag i färska havskräftor så gratineras dessa med chilismör. Sinnessjukt gott. Till varmrätt blir det oxfile som nu legat i kylen över en vecka. Men jag vet inte riktigt än vad vi ska ha till oxfilen?

Hittade faktiskt frusna havskräftor i frysdisken på CityGross, det och räkor och hummer blir det ikväll. Hur gratinerar du dem?

@vetebullen

Det blir denna med god sallad och gott vin till... har inte bestämt desserten ännu :)
Håller på och letar nå´t smarrigt på MK
Gott Slut och Gott Nytt År alla!!

Inbakad lax i smördeg