Potatis och kantarellgratäng

En god krämig gratäng som passar bra till t.ex ugnstekt nötkött. Serveras med rödvinbärsgelé och haricots verts

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg potatis, mjölig sort
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk senap
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 knippe färsk Timjan
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar från kvarn
  • 4 dl kantareller
  • 150 gram Västerbottenost

Gör så här

  1. skala och skiva potatis, gul lök och vitlök
  2. Koka upp grädden, fond, salt, peppar. Häll i potatis/lök och koka i ca 15 minuter
  3. Stek kantarellerna i smör och krydda med salt/peppar. Häll samman allt i ugnsform och strö på riven västerbottenost. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader 25 minuter. Garnera med färsk timjan.

Kommentarer

Lika god denna gång!!! Mumsig, mumsig
Kul att den föll Er i smaken! Mvh Helén
Fantastiskt god potatisgratäng!!! Vilken bra idé att koka ihop den först så alla smakerna blandar sig ordentligt och kantarellerna var verkligen pricken över i:et.
Låter så bra.....mat ska njutas utav......((((((musik())) Mvh Helén
Himmel vad den var god! Tog förvällda kantareller på en höft och hade ingen gul lök hemma så det blev purjo istället. Vi var tre som åt av den och det var nästan så vi "slogs" om det sista. Full pott b från oss!!!
Färska ca 4 dl, men ta du /ni vad ni vill ha. Jag gjorde denna gratäng för ett par dagar sedan och då tog jag ca 2,5 dl frysta förvällda kantareller. Pröv denna gratäng den är underbar. Mvh Helén
Är det 4 dl f'ärska eller förvällda kantareller som menas? Dum fråga kanske, men 4 dl förvällda låter mkt? Bara för att jag är så snål med mina gula kantareller...
Oj så krämig och god. Dock lite för mycket smak av senap tyckte jag. Tar bort den nästa gång. För detta kommer jag att göra fler gånger. En femma i betyg från oss. Lena

Liknande recept