Jag kan kommit i kontakt med både ingenfära på burk och vitlök på burk. Men jag rekommenderar starkt att man använder färsk vitlök, det är både billigare och tusen gånger godare.
Jag kan förstå att man vill ta genvägen och köpa färdig, men med tanke på att vitlök är en av dom mest hållbaraste varor vi har i kylen så föredrar jag att använda färsk!
Ett tips är ju att man helt enkelt tar lite vitlök och olja och mixar det i stavmixern för att slippa hacka den eller använda vitlökspress (som är galet jobbig att rengöra). man kan dessutom spara det som blir över av "vitlöksoljan" i kylen (lägg bara lite plastfolie över så inte hela kylen luktar vitlök)
Förresten, färdig rivna kryddor har väldigt mycket tillsatsämnen (E-ämne)
Ett annat tips är att man köper "solo vitlök" istället för vanlig "frans vitlök". Smaken är nog desamma, men man slipper ett ständigt skalande alltså betydligt enklare att hantera!