2-3 veckorssallad

God och nyttig!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg morötter
  • 1 kg vitkål
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • ½ purjolök
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl äppelsidersvinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 msk sockersocker
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk salladskrydda
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Skala, ansa och riv morötter, vitkål, paprikor och purjolök.
  2. Blandas samman i en skål.
  3. Blanda ingredienserna i lagen, koka snabbt upp lagen.
  4. Häll den varma lagen över grönsakerna och rotsakerna och rör om.
  5. Lägg salladen i en bunke med ett tät slutande lock och ställ salladen i kylen .
  6. LYCKA TILL !!!!!!!

Kommentarer

Mycket god sallad, har gjort den flera gånger.
Riktigt bra recept! Ätit den i flera dar nu och den håller sig lika fräsch som dag 1. Toppen! Högsta betyg får den!
Verkar jättegott, ska testa det här! Men jag undrar vad använder ni för salladskrydda?
Denna är suverän till det mesta. Jag gör själv en liknande variant/Finns på min receptsida/ ,Lite mindre ingredienser och bara med vitvins vinäger,olja, grovmalen svartpeppar och den är beroendeframkallande ;) Håller länge i kylen oxå. Min är stark i smaken av vitlök+chili, men denna skall jag testa på barnen ;)
Tack för ett kanonrecept.Jättegott och nyttigt
Kanske att salladen klarar sig i 2-3 veckor, men inte varar den då lika länge hos oss! Det var en strykande åtgång på denna superbt goda sallad!
Den är bara så god. Hadde ett liknande recept och kunde inte hitta det, blev bara så glad att hitta det igen. Tusen tack
Jättegott, den kommer vi att äta ofta.
Tips: Jag fick savoykål över, gjorde sallad på den. Det blev gott det med!
Sååå god! Jag är glad jag hittade det, fick ett liknande av en dietist för länge sen, det har jag letat efter!! Nu kan det vara borta :-) En 5:a av oss
Kan bara hålla med de andra, jättegod sallad som bara blir godare för varje dag. Jätteskönt att inte behöva hacka sallad varje dag. Den här kommer jag att göra ofta.
Den här salladen är suverän. Jag har numera bytt sockret mot honung och sedan har jag lagt till 1 msk vit balsamvinäger till dressingen. Men, originalet går inte av för hackor det heller. Ett extra plus är att den håller sig så bra och blir bara bättre efter några dagar.
Den här salladen är väldigt god och den höll sig åtminstone en vecka. Nästa gång jag gör den ska jag testa att först hälla ca en liter kokande vatten över vitkålen, för att slaka den ytterligare, och därefter tillsätta övriga grönsaker och dressingen
Kanongod sallad!
Jag gör denna sallad ofta. Speciellt när vi åker upp till sälen och åker skidor. Den är jätte smidig att ha sparad i kylen och kanon god. Jag tycker dock att den bara håller sig god i 1v.

Liknande recept