Paleo: krämig spenat sötpotatis nudlar med cashewsås

Letade recept på sötpotatis och fann detta, kul! Har du ingen spiralizer så skär strimlor med potatisskalaren. Det blir mer sås än vad som behövs till receptet men för att få nötterna att mixas så behövs det ett gäng. Du hittar säkert på något fiffigt att servera resten av såsen med!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2½ dl cashewnötter
  • 2 dl vatten (mer för blötläggning)
  • ½ tsk salt
  • En vitlöksklyfta
  • 1 msk kokosolja
  • 4 stora sötpotatis, spiralizerade
  • 5 dl babyspenat
  • En handfull färsk basilika, gräslök eller andra örter
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja att ringla över

Gör så här

  1. Blötlägg cashewnötterna i en skål med vatten 2 timmar.
  2. Häll av vattnet och skölj noga. Lägg dem i en matberedare eller mixer och tillsätt 2 dl vatten, salt och vitlök. Kör tills det blivit en smidig sås.
  3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt sötpotatisspiralerna och woka under omrörning 6-7 minuter. Ta av från värmen och blanda i babyspenaten.
  4. Tillsätt hälften av örterna och hälften av såsen i stekpannan och rör om ordentligt. Tillsätt vatten om blandningen blir alltför klibbig. Krydda generöst med salt och peppar, ringla över olivoljan och toppa med de återstående färska örterna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…