Ädel fläskfilé

God maträtt som passar lika bra till vardags som till fest

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • Kantareller eller champinjoner
  • ½ lök
  • 1 pkt bacon
  • Ädelost (efter smak)
  • 4-5 dl grädde
  • 1 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Skär fläskfilen i 1-2 cm tjocka skivor, bryn i panna med salt och peppar. Lägg dem åt sidan på ett fat.
  2. Knaperstek skivad bacon (i en annan panna om möjligt ) och låt rinna av på papper.
  3. Hacka löken och svampen under tiden och stek i samma panna som fläskfilén.
  4. Häll på grädden och smula i ädelosten efter smak.
  5. Tillsätt sambal oeleken.
  6. Avsluta med baconen och låt koka ihop.
  7. Smaka av med lite peppar, ev salt men tänk på att ädelosten och baconen är salta i sig.
  8. Servera med färsk tagliatelle eller ris och en frisk och god sallad.
  9. Lycka till=)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr