Ädelfärs med krämigt mos

Himla god köttfärslimpa med fluffigt mos.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,3 kg potatis, (ca) mjölig sort
  • 1-2 dl mjölk
  • 20 g smör
  • Salt
  • Peppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar, finfördelade
  • 200 g färska champinjoner eller annan svamp, delade
  • 400 g blandfärs
  • Smör
  • Peppar
  • 2 tsk timjan
  • 75 g ädelost
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen. Blanda i mjölk, fett, kryddor och vitlök.
  2. Stek lök och svamp tillsammans med färsen. Smaka av med kryddor. Rör i smulad ädelost och mjölk, låt puttra ihop några minuter. Lägg färsen i mitten på en ugnsform, med moset på var sida. Strö över ost.
  3. Gratinera i 225 grader ca 20-30 minuter
  4. Servera med blandad sallad och inlagd gurka.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…