Ädelostbiffar med päron och valnötssallad

Ett smarrigt recept från min arbetskamrat. Ej testat än men det skall jag verkligen göra!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk bladpersilja
  • ½ dl grädde
  • 200 g ädelost
  • 1 knippa romansallad eller liknande
  • 2 päron
  • 100 g valnötter
  • Olivolja
  • Rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Blanda köttfärs, ägg, grädde, salt, peppar och hackad bladpersilja i en skål. Forma köttfärsen till 4 lika stora bollar. Gör ett hål och stick i en skiva ädelost i varje boll. Spara hälften av osten till salladen. Fyll igen hålet med ost och lägg upp på en ugnsfast plåt. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
  3. Bryt romansalladen i bitar och lägg i en skål. Tillsätt god olivolja, vinäger, salt och peppar och blanda om ordentligt. Skiva päron och lägg i salladen tillsammans med valnötter.
  4. Servera köttfärsbollarna med päron och valnötsalladen och garnera med smulad ädelost.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…