Gulaschsoppa Melchersson

Spara till kalla dagar

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 röda paprikor
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk kummin, malen
  • 1 l vatten
  • 2 tärningar oxbuljong eller motsvarande fond (ca 3 msk)
  • 4 potatis(ar), medelstora
  • 1 nyp cayennepeppar
  • 300 g ryggbiff
  • 2 msk matolja

Gör så här

  1. Putsa bort eventuella senor och skär köttet i små tärningar. Finhacka löken och paprikan.
  2. Bryn köttet i matolja, salta och peppra en aning och tillsätt lök och paprika efter ett tag. Krossa vitlöken tillsammans med kummin i en mortel, blanda i tomatpurén och cayennepeppar.
  3. Klicka i vitlök och tomatblandningen i en gryta med köttet och ställ åt sidan.
  4. Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna i det heta vattnet. Häll hälften av buljongen över köttblandningen och koka under lock i 20 minuter.
  5. Skala och hacka potatisen grovt. Tillsätt potatisen och resten av buljongen och koka under lock i ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera soppan med ett rustikt bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…