Ädelostfilé med grönsaksmix

Denna rätt är kalasgod. Perfekt festmat och om man vill kan den förberedas innan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 gram fläskfilé
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 100 gram ädelost
  • 1 msk ströbröd
  • Grönsaksmix:
  • 100 gram champinjoner
  • 100 gram gröna bönor
  • 2 paprikor
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • Sås:
  • 2 1/2 dl färdig ostsås
  • 50 gram ädelost

Gör så här

  1. Putsa & snitta längs med hela filén.
  2. Krydda den & bryn den i smöret.
  3. Lägg den sedan i en form med snittytan uppåt.
  4. Smula osten & blanda det med ströbröd & rör ner det i filén.
  5. Ansa svampen. Kärna ur & skölj paprikan.
  6. Skär allt i bitar & lägg det vid filén.
  7. Ringla över olja & krydda med salt & timjan.
  8. Tillaga mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 min.
  9. Värm såsen i en kastrull & smula ner ädelosten.
  10. Servera gärna med hasselbackspotatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept