Ädelostpukar med rödvinssås

Gör såsen i god tid så att smakerna hinner mogna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • 100 g ädelost
  • Sås:
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl buljong
  • 2 dl rödvin
  • Salt
  • Peppar
  • Strösocker
  • 2 msk maizena mörk redning

Gör så här

  1. Börja med såsen. Skala och finhacka löken Fräs den i hälften av smöret. Tillsätt tomatpuré, buljong och vin. Låt koka i 5 min. Sila bort löken, koka upp igen. Smaka av med salt, peppar och socker. Red med maizena
  2. Skär filén i ca 4 cm tjocka skivor och platta ut dem något. Bryn dem i smör och lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  3. Skär osten i ca cm tjocka skivor och lägg en på varje filéskiva.
  4. Tillaga färdigt mitt i ugnen tills osten har smält och börjar bubbla lite 175 grader i ca 10 minuter.
  5. Servera kokt potatis och haricots verts till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept