Ägg i kokott

Enkel och god rätt till påsk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Smör eller margarin
  • Mycket finhackad persilja
  • 1 msk vispgrädde
  • 1 ägg
  • Riven ost
  • Tre olika fyllningar:
  • 1. 2 hackade anjovisfiléer
  • 2. 1 msk dillkaviar, 1 tsk finhackad lök
  • 3. Hackad salami, 2 hackade syltlökar, 1 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Smörj kokottformen, "Klä" den med finhackad persilja.
  2. Lägg i fyllningen.
  3. Häll på grädden och knäck i ägget.
  4. Strö över riven ost.
  5. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@bobbora

GI-knäcke

Det här receptet fick jag av en kompis för några veckor sedan . Jag har redan gjort det fyra gånger och ska göra det…

@mrsc

Grebbestads köttbullar

Stingiga köttbullar till kräftbuffén – julbordet – påsk eller när du tycker du vill bjuda på smakrika köttbullar.

@josses

13:s Citronsill

Ett sillrecept vi alltid gjorde till jul på en demens-avdelning jag jobbade på i mitten av -90-talet och som har blivit ett måste på…

@router

Lane sill

Detta är en fisk rätt som jag brukar servera tiil jul, påsk och midsommar