Ägg med färg

En äggrätt som är god på påskbordet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 kokta ägg
  • 1 rotselleri
  • 2 msk margarin
  • 1 stor burk champinjoner
  • 3 msk vetemjöl
  • 1-2 tsk curry
  • 3 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl djupfrysta ärter
  • 1 stor röd paprika
  • 8 räkor
  • Dill

Gör så här

  1. Koka äggen .Skala och skiva rotsellerin i 8 tunna skivor
  2. Koka dem mjuka. Lägg dem på serveringsfat .Ställ äggen ovanpå. Skär av i botten så att de kan stå. Skär också av toppen. Fräs svampen tillsammans med curryn. Strö över mjölet och späd med grädde under omrörning ca 5 min.
  3. Salta, peppra. Koka ärter, tärna paprikan låt den bli varm med liten klick margarin. Häll såsen över äggen. Lägg en krans av ärter runtom och sedan en krans av paprika. Garnera äggen med räker och dill

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mrsc

Lindholms frestelse

…den här frestelsen passar så gott på alla smörgåsbord, påsk, sista april, midsommar, kräftskivan, jul…

@nennes

Legymsallad á la Nennes

Snabb och enkel att göra! Passar bra till jul, påsk och midsommar! Obs! Om man tycker att det blir för mycket, så halvera receptet.

@mrsc

Kola- och chokladpaj

Alla högtider jul, påsk osv. är perfekt för alla som gillar sötsaker. Här en super smaskig paj för alla gottegrisar…