Äggcocotte

Variera utbudet av äggrätter på påskbordet och bjud på ägg i portionsformar. Lika goda till en skiva lax som till en bit bröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 msk smör eller margarin till formarna
  • 6 msk riven ost, t ex Greve, 17%
  • 100 g smältost
  • 4 msk mellanmjölk
  • 4 msk matlagningsgrädde
  • Salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk klippt gräslök
  • Garnering
  • Gräslök

Gör så här

  1. Smörj 4 små portionsformar och strö i hälften av den rivna osten.
  2. Rör ut smältosten med mjölk och grädde. Smaksätt med salt, vitpeppar och gräslök.
  3. Knäck 1 ägg i varje form. Fördela ostblandningen över äggen. Strö över resten av den rivna osten.
  4. Grädda cocotterna i 225°C, ca 10 min. Äggen ska vara löskokta och osten gyllenbrun. Strö över lite gräslök och servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…