Äggost

Kan det bli mycket bättre

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 ägg
  • 4 l röd mjölk
  • 2 dl grädde
  • 5 dl fil

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienserna
  2. i en stor kastrull
  3. Värm sakta upp på spisen
  4. Jag brukar parkera mig vid
  5. spisen med en glögg och
  6. röra i grytan typ mest hela tiden.
  7. En äggost får absolut inte koka alls
  8. för då blir den hård
  9. men det är ok att den sjuder i
  10. kanterna
  11. Och när den har gjort det en liten stund
  12. och man ser att den har ystat sig och osten har flutit upp
  13. är det dags att dra kastrullen åt sidan en
  14. stund med locket på
  15. Sen är det dags att ta fram en äggostform
  16. med en hålslev plockar du upp all ostmassa
  17. och varvar med mycket socker mellan lagren
  18. Ställ en tallrik under äggostformen
  19. det rinner ut en hel del från hålen
  20. Gör äggosten dagen innan du ska
  21. äta den och förvara den kallt
  22. Stjälp upp äggosten på ett fint fat innan man srverar den
  23. En del äter den med sylt
  24. Andra föredrar att äta den till sillen (min man)
  25. Jag äter den som den är
  26. Ett stort Lycka till
  27. Ps vasslan som blir över kan med fördel användas till bakning

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr