Äppel- och couscoussallad med Apetinaost

Favoritsallad med couscous. Frisk brytning får den av äpple, Apetinaost och soltorkade tomater.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 50 g smör
  • 4 dl couscous
  • 1/2 tsk salt
  • 2 äpplen
  • 1 rödlök
  • 200 g Apetinaost
  • 1 kruka ruccolasallad eller annan sallad
  • Sås:
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl hackade soltorkade
  • tomater i olja, ca 50 g
  • Till servering:
  • Valfritt bröd

Gör så här

  1. Koka upp buljong och smör.
  2. Rör ner coucousgrynen och låt det koka upp.
  3. Lägg på locket, ta det från plattan och låt det svälla i 6 min.
  4. Rör grynen fluffiga och smaksätt med salt. Låt grynen svalna.
  5. Kärna ur äpplena och skala löken. Dela och skiva dem. Grovhacka ost och sallad. Blanda allt med coucousen.
  6. Blanda gräddfilen med tomaterna.
  7. Servera såsen till salladen med bröd.
  8. Tips!
  9. Coucousen kan bytas ut mot kokta korngryn.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…