Äppel och saffranschutney

En mild chutney, god till gryta, paté eller ost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg äpplen
  • 1 gul lök
  • 4 cm ingefära
  • 1½ dl äppelcidervinäger
  • ½ g saffran
  • 2 msk gula senapsfrön
  • 4 dl socker

Gör så här

  1. Skala och tärna 1 kg äpplen.
  2. Finhacka 1 gul lök och 4 cm ingefära.
  3. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1½ dl äppelcidervinäger, ½ g saffran, 2 msk gula senapsfrön och 4 dl socker.
  4. Koka i ca 30 minuter.
  5. Fördela chutneyn i väl rengjorda glasburkar.
  6. Förslut och förvara svalt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…