Äppelkaka

Denna kaka är matig, syrlig och lite söt. Är godast dagen efter. Ätes antingen som den är, eller till grädde eller glass.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl ljummet vatten
  • 15 g jäst
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk Rissirap
  • 3 dl Siktat vetemjöl
  • 3 dl Finmalet helt vete
  • 1/2 tsk salt
  • Ca 8 st Äpplen
  • 2 msk rissirap
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk kanel

Gör så här

  1. Häll det ljummna vattnet i en skål och rör ner jästen och rissirapen, olivoljan och allt mjöl.
  2. Degen ska vara kletig.
  3. Häll i en smord form ca 34 x 25 cm.
  4. Platta ut degen i formen.
  5. Äpplena klyftas och pressas ned i smeten, tätt.
  6. Rissirap, kanel och olivolja blandas och hälles över kakan.
  7. Gräddas i 175 grader i ca 45 minuter, tills den fått en vacker färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…