Äppelkompott med salta smulor

Syrlig fruktdessert med en spännande krock mellan sött och salt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kompott:
  • 5 äpplen
  • 2 msk vatten
  • Saft från ½ citron
  • ½ dl socker
  • Salta smulor:
  • 50 g smör
  • ½ dl farinsocker
  • 1 msk ljus sirap
  • ½ dl vetemjöl
  • 1½ dl havregryn
  • ½ dl mandelmjöl (kan uteslutas)
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 nypor flingsalt
  • Servering:
  • Vispad grädde

Gör så här

  1. Skala och hacka äpplena och lägg dem i en gryta. Häll på vatten, citronsaft och socker, rör om. Koka i ca 6 minuter eller tills äpplena är mjuka. Ta grytan av plattan och låt svalna.
  2. Blanda alla ingredienser till de salta smulorna. Bred ut på en plåt och rosta dem mitt i ugnen i ca 15 minuter på 175-200 grader, rör om under tiden. Håll koll så att det inte bränns.
  3. När allt har svalnat, lägg kompotten i små skålar, strö över salta smulor och en klick grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…