Äpplen på längden

Frasigt goda med mandeltoscaglasyr. De är allra godast då de bara fått svalna lite.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 djupfrysta smördegsplattor á 85 g
  • 3 små äpplen
  • 1 ägg till pensling
  • Mandeltoscaglasyr:
  • 25 g smör
  • 1/4 dl socker
  • ½ msk vetemjöl
  • ½ dl mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tina smördegsplattorna och kavla ut dem ett par cm på längden, så att de tre äppelhalvorna får plats med någon cm mellanrum.
  3. Rör ihop ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm under omrörning.
  4. Skala, halvera och kärna ur äpplena, skär dem i tunna skivor.
  5. Håll ihop skivorna så att äppelformen behålls.
  6. Lägg 3 äppelhalvor på vardera smördegsplatta (placera den i mitten först).
  7. Tryck och markera en skåra runt äpplena, använd tex en skedskaft eller något annat som inte är vasst.
  8. Pensla äpple och smördeg med uppvispad ägg.
  9. Klicka glasyren över äpplena och låt den rinna ner, det blir bara gott.
  10. Grädda i 15-20 minuter, tills äppellängderna fått fin färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…