Agnetas baconlåda

Den här rätten gjorde jag första gången för ca 45 år sedan och den har varit en favorit i vår familj sedan dess. Det är den vi längtat efter när vi varit borta en längre tid. Jag vann 2 st smörknivar från Tulip för detta recept för ca 40 år sedan som vi fortfarande har kvar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ kg purjolök
  • 4 hg bacon
  • 3 dl vispgrädde
  • 5 msk tomatpuré
  • 3 msk vanlig senap
  • 3 msk majonnäs

Gör så här

  1. Skölj och dela purjon i ca 3 cm långa bitar och koka den lätt. Stek bacon och dela den i bitar, lägg den på papper för att rinna av.
  2. Vispa grädden lätt och blanda i tomatpurén, senapen och majonnäsen, Man kan byta ut lite tomatpuré mot chilisås
  3. Varva purjon och bacon i en ugnsform och häll gräddblandningen över. Grädda i 225 grader ca 15 min.
  4. Strö gärna salta nötter över och servera med ris och pain riche.

Kommentarer

Detta ska jag test på fredag.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…