Airam- och dr Dahlqvists recept på rårakor

LCHF mat när den är som bäst. Godare än riktiga rårakor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g stockar från blomkål
  • 150 g stjälkar från broccoli
  • 1 större morot
  • 1 gul lök
  • 3-5 cm purjölök
  • 5 ägg
  • 2 dl keso
  • 2 dl finriven fet ost
  • smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Riv hälften av grönsakerna på rivjärnets fina sida och resten på den grova.
  2. Blanda i bunke med ägg, keso, ost och lite smält smör. Salta och peppra.
  3. Ha rejält med smör i pannan när du steker. Klicka upp rårakor och platta till. 1/2 dl per raka är lagom.
  4. Kan vara lite meckiga att vända men bara de får rejält med färg på undersidan först så går det bra.
  5. Jag gör så många som jag äter och sparar resten av smeten i kylen, fungerar bra i alla fall ett par dagar.

Kommentarer

Jättegott!

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr