Amerikanska revbensspjäll med coleslaw

Supergott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ½ kg kamben
  • 1 msk grillkrydda
  • Grillolja:
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk sweet chilisås
  • ½ dl ketchup
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk honung
  • Några droppar tabasco
  • Coleslaw:
  • 1/4 vitkålshuvud
  • 2 morötter
  • ½ gul lök
  • 1 dl gräddfil
  • ½ dl majonnäs
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • Strösocker
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Ugn 175°
  2. Gnid in revbenen med grillkrydda och tillaga i ugn i 40 minuter.
  3. Blanda ihop grilloljan och pensla benen.
  4. Grilla i ca 5 minuter per sida tills de ser knapriga ut. Pensla med grilloljan ett par gången under grillningen.
  5. Coleslaw:
  6. Strimla vitkålen fint med en osthyvel eller matberedare. Lägg i en skål och häll på kokande vatten. Låt dra i 1 minut.
  7. Spola i kallt vatten. Låt rinna av och pressa ur så mycket vatten det går. Skala och riv morötterna. Skala och hacka löken fint.
  8. Rör ihop gräddfil, majonnäs, vinäger, socker, salt och peppar. Blanda i kål, morötter och lök. Smaka av och låt gärna dra i kylen ett par timmar.
  9. Smaklig måltid!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.