Amoz champinjonkyckling

Snabbt, billigt och riktigt gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 stora kycklingfiléer
  • 1 liten rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 brk skivade champinjoner à 184 g
  • 1 msk Pesto Rosso
  • 2 msk kinesisk soja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör
  • 2-3 dl grädde
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk kycklingfond
  • 200 g Mozzarellaost

Gör så här

  1. Hacka rödlök och vitlök och fräs lätt i smör. Tillsätt champinjonerna och låt det fräsa samman 5 min.Blanda i Pesto Rosso och kinesisk soja och krydda med salt och peppar.
  2. Lägg röran i botten på en eldfast form. Skär den nästan tinade kycklingfiléen i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem ovanpå svampröran. Skiva mozzarellaosten i tunna skivor och lägg dem ovanpå köttet.
  3. Blanda samman grädde, chilisås och kycklingfond och häll det över.
  4. Gratinera i 220 ° ca 30 min eller tills köttet är färdigstekt och osten smält.
  5. Servera med ris eller färsk pasta och en god sallad.

Kommentarer

Smaken är riktigt gott, bara lite synd att det finns så mycket tunn (?) sås. Det blev lite bättre med ris när det blandades på tallriken.

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.